Zoeken
Serpent’s Tail bemachtigt de Engelse (VK) rechten voor 'Confrontaties' van Simone Atangana Bekono
De Engelse vertaling van het boek wordt gepubliceerd in januari 2024.

Serpent’s Tail bemachtigt de Engelse (VK) rechten voor 'Confrontaties' van Simone Atangana Bekono

Gepubliceerd op 15 maart, 2022 om 12:35, aangepast op 15 maart, 2022 om 13:49

De zestienjarige Salomé Atabong zit vast in een jeugddetentiecentrum, omdat ze op een middag twee schoolgenoten ernstig heeft mishandeld. Ze probeert haar hoofd koel te houden tussen de andere meiden, irritante psychologen en treiterende begeleiders. Over een maand mag ze naar huis, waar alleen een gezin wacht dat al lang geleden uit elkaar is gevallen. En de anderen in het dorp. Wat zullen zij doen?

The Bookseller over Confrontaties: 'A "bold and unsettling" debut novel from an acclaimed Dutch poet about race, belonging and the legacies of violence, it sees Atabong arrive at a juvenile detention centre to start a six-month sentence for an act of vengeance after years of racist bullying. Instead of the simplistic contrition she is expected to feel by the counsellors, the protagonist arrives at her own complex understanding of remorse, rehabilitation and dignity.'

Het debuut van Simone Atangana Bekono is vertaald door Suzanne Heukensfeldt Jansen. 

Auteurs
Auteur: Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven, hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in 2018 werd bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee. In 2019 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium en werd ze door de Volkskrant uitgeroepen tot een van dé literaire talenten van 2020. Met haar debuutroman Confrontaties won zij de Hebban Debuutprijs, het Beste Boek voor Jongeren en de Anton Wachterprijs, en stond ze op de shortlist van de Libris Literatuurprijs en De Bronzen Uil. De vertaalrechten zijn onder andere verkocht aan Amerika, Engeland en Duitsland.

Boeken
Simone Atangana Bekono - Confrontaties
Simone Atangana Bekono

Een prachtige midprice van slechts € 12,50 voor het meest bekroonde & bejubelde debuut van 2021

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: