Zoeken
Opening DWDD Pop-Up Museum 2016
Vanaf 29 januari openen de deuren van het Allard Pierson Museum in Amsterdam voor de tweede editie van het DWDD Pop-Up Museum! Dit jaar doken negen nieuwe gastconservatoren in de depots van negen Nederlandse musea, op zoek naar kunstwerken om hun eigen zaal in het Allard Pierson in te richten.

Opening DWDD Pop-Up Museum 2016

Gepubliceerd op 26 januari, 2016 om 00:00, aangepast op

Omdat een pop-upmuseum uiteindelijk verdwijnt, verscheen er deze maand de catalogus DWDD Pop-Up Museum; Verborgen kunstwerken uit Nederlandse musea, waarin alle kunstwerken van editie een (waar meer dan 60.000 bezoekers op af kwamen) en twee gebundeld zijn, en waarin gastconservatoren toelichten waarom juist die. Ook bevat het gedichten van Nico Dijkshoorn en een prachtig stuk over de Wunderkammer van Robbert Dijkgraaf. 

Op donderdagavond wordt deze prachtige uitgave gepresenteerd tijdens de feestelijke opening van de tentoonstelling door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker, prof. dr. Dymph van den Boom namens de Universiteit van Amsterdam en Matthijs van Nieuwkerk. De minister zal uit handen van Van Nieuwkerk het eerste exemplaar ontvangen.

De gastconservatoren en musea van 2016 zijn:


Wim T. Schippers - Universiteitsmuseum Groningen

Sander van de Pavert - Mauritshuis

Paul de Leeuw - Museum Boijmans Van Beuningen

Beatrice de Graaf - Nationaal Militair Museum, Nationaal Archief

Daan Roosegaarde - Scheepvaartmuseum

Robbert Dijkgraaf - Teylers Museum en Museum Boerhaave

Paulien Cornelisse - Museum Volkenkunde en Tropenmuseum

Sywert Van Lienden - Bonnefantenmuseum

Carice van Houten - Kröller-Müller Museum

 

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: