Zoeken
Erik Jan Harmens treedt op tijdens Avond van de Poëzie in Kranenburgh
In 2012 reisde Erik Jan Harmens samen met Lucas Hirsch, Hélène Gelens en Joost Zwagerman (1963-2015) door Amerika. Erik Jan, Lucas en Hélène vertellen over deze bijzondere trip tijdens de Avond van de Poëzie op zaterdag 30 januari in KRANENBURGH in Bergen (NH). Dichter Tsead Bruinja leidt de avond en er zijn optredens van onder meer K. Schippers, Pieter Boskma, Neeltje Maria Min, Daniel Vis en Mieke van Zonneveld.

Erik Jan Harmens treedt op tijdens Avond van de Poëzie in Kranenburgh

Gepubliceerd op 25 januari, 2016 om 00:00, aangepast op

De poëzieavond is onderdeel van de landelijke Poëzieweek die van 28 januari tot en met 3 februari 2016 plaatsvindt, en haakt aan bij de tentoonstelling Silence out loud die Joost Zwagerman samenstelde. Zwagermans kunstselectie met bijna honderdvijftig werken uit Nederland en Vlaanderen is nog te zien tot en met 12 juni 2016.

Aan de vooravond van de Poëzieweek verschijnt bij uitgeverij Hollands Diep de nagelaten dichtbundel van Joost Zwagerman, Wakend over God. Op dinsdag 26 januari brengen schrijvers en dichters, onder wie Erik Jan, tijdens een besloten avond een eerbetoon aan Zwagermans schrijverschap in Felix Meritis in Amsterdam.

Kaarten voor Avond van de Poëzie zijn verkrijgbaar voor €15 (Vrienden/leden KCB €10) en reserveren kan via podium@kranenburgh.nl o.v.v. naam, adres en aantal kaarten.

Avond van de Poëzie | zaterdag 30 januari 2016 | 20.00-24.00 uur | KRANENBURGH | Hoflaan 26 | 1861 CR Bergen (NH)

 

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels, plus twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Hij publiceerde ook vijf romans. Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige vertelling over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit: Hans is kwijt. Erik Jan Harmens schrijft stukken over prikkels en verdoving...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: