Zoeken
'De Machine' op de longlist voor het Managementboek van het Jaar 2022
De Machine van Stijn Bronzwaer, Joris Kooiman en Merijn Rengers is genomineerd voor het Managementboek van het Jaar 2022.  

'De Machine' op de longlist voor het Managementboek van het Jaar 2022

Gepubliceerd op 7 februari, 2022 om 10:55, aangepast op 7 februari, 2022 om 11:14

Afgelopen vrijdag werd de longlist voor het Managementboek van het Jaar 2022 bekendgemaakt, met daarop De Machine van Stijn Bronzwaer, Joris Kooiman en Merijn Rengers!

De jury over De Machine: 'Een spannend en lekker leesbaar verslag van de doorbraak van een bedrijf dat vele huishoudens binnen wist te dringen. Tijdens het lezen moesten we logischerwijs denken aan het werk van Jeroen Smit (onder andere Unilever, ABN AMRO) en Amerikaanse journalisten, zoals Brad Stone (Amazon) en Sarah Frier (Instagram). Dit smaakt naar meer.'

 

Op 8 maart maakt de jury bekend welke vijf boeken op de shortlist staan. De longlist bekijken kan hier.

Auteurs
Auteur: Stijn Bronzwaer

Stijn Bronzwaer (1981) schrijft over technologie en werkt sinds 2007 voor NRC. Eerder was hij onder meer adjunct-hoofdredacteur en chef van de mediaredactie.

Auteur: Joris Kooiman

Joris Kooiman is financieel journalist. Hij begon in 2011 bij Het Financieele Dagblad en stapte in 2017 over naar NRC. Voor het FD was hij onder meer correspondent in Berlijn.

Auteur: Merijn Rengers

Merijn Rengers (1973) is onderzoeksjournalist en werkt sinds 2015 voor NRC. Eerder werkte hij twaalf jaar voor de Volkskrant. Hij won diverse journalistieke prijzen, waaronder twee keer de Tegel (voor verhalen over groene subsidies en diplomafraude).

Boeken
Stijn Bronzwaer, Merijn Rengers en Joris Kooiman - De Machine
Stijn Bronzwaer, Merijn Rengers en Joris Kooiman

Drie NRC-journalisten doorgronden Booking.com

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: