Zoeken
'De heks van Limbricht en 't Hooge Nest' in de top 3 bestverkochte geschiedenisboeken in 2021
De heks van Limbricht van Susan Smit, 't Hooge Nest van Roxane van Iperen en Fortuna's kinderen van Annejet van der Zijl zijn volgens Historiek de drie bestverkochte geschiedenistitels van 2021. Het magazine keek daarbij naar boeken waar specifiek historisch onderzoek aan ten grondslag ligt.

'De heks van Limbricht en 't Hooge Nest' in de top 3 bestverkochte geschiedenisboeken in 2021

Gepubliceerd op 1 februari, 2022 om 11:18, aangepast op 23 februari, 2022 om 11:42

De heks van Limbricht van Susan Smit is een op feiten gebaseerde roman over moed, eigenzinnigheid en het politieke bewustzijn van een sterke vrouw. Haar proces in 1674, waarvan alle stukken bewaard zijn gebleven, verloopt anders dan iedereen had kunnen voorspellen. Deze titel verscheen in 2021 en er gingen tussen de 50.00 en 70.000 exemplaren over de toonbank. 't Hooge Nest verscheen al in 2019 en is sindsdien niet weg te denken uit De Bestseller 60. Het is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven. Alleen in het afgelopen jaar werden er meer dan 100.000 van verkocht.

Auteurs
Auteur: Susan Smit

Susan Smit (1974) is schrijfster en columniste van Happinez. Ze debuteerde in 2001 met Heks en heeft inmiddels vele boeken op haar naam staan, zoals de bestsellers Gisèle, Tropenbruid en De wijsheid van de heks. Met haar roman De heks van Limbricht werd ze genomineerd voor de NS Publieksprijs. Dit voorjaar publiceerde ze Alles wat beweegt, een historische roman over Isadora Duncan.

Auteur: Roxane van Iperen

Roxane van Iperen (1976) is auteur en jurist. In 2016 verscheen haar debuutroman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde 't Hooge Nest. Het werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019 en stond op de shortlist van de NS Publieksprijs 2020. In 2021 schreef Van Iperen het Boekenweekessay De genocidefax, verzorgde ze de 4-meilezing en publiceerde ze Brieven aan 't Hooge Nest. Voorjaar 2022 verscheen haar essay Eigen welzijn eerst, en in 2023 volgde haar nieuwe roman Dat beloof ik.

Boeken
Susan Smit - De heks van Limbricht
Susan Smit

Naar het adembenemende, waargebeurde verhaal van een vrouw die de machten trotseert die haar willen breken

Roxane van Iperen - 't Hooge Nest
Roxane van Iperen

Nu in midprice-editie: het waargebeurde verhaal van twee joodse zussen in het verzet, een onderduikvilla in 't Gooi en het onvermijdelijke verraad

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: