Zoeken
Willemijn Peene nieuwe uitgever Lebowski © Stijn de Vries
Vanaf 1 januari 2022 is Willemijn Peene de nieuwe uitgever van Lebowski.

Willemijn Peene nieuwe uitgever Lebowski

Gepubliceerd op 1 december, 2021 om 10:49, aangepast op 2 december, 2021 om 14:57

Het bestuur van Overamstel Uitgevers heeft Willemijn Peene (35) benoemd tot nieuwe uitgever van Lebowski. Ze begint op 1 januari 2022. Martijn Griffioen, directeur van Overamstel: We hebben met Willemijn een competente en enthousiaste uitgever gevonden. Uitgesproken, en bovendien onderdeel van een nieuwe generatie. Ik ben blij met haar komst en kijk ernaar uit om de komende jaren samen verder te bouwen aan Lebowski Publishers.’

Willemijn: ‘Ik ben ontzettend blij met deze kans. Het prachtige fonds van Lebowski zit vol boeken die ons laten ervaren dat de dingen die we meemaken, voelen en denken in essentie gemeenschappelijk zijn. En er zijn nog zoveel verhalen die verteld moeten worden, stemmen die gehoord willen worden. Ik kan niet wachten om die te ontdekken, alle auteurs te ontmoeten en mij volledig in te zetten voor deze eigenzinnige en progressieve uitgeverij.’

Vijftien jaar geleden zette Willemijn Peene haar eerste stappen in het boekenvak. Ze werkte o.a. zeven jaar bij Meulenhoff Boekerij in verschillende functies en werkt op dit moment nog als acquirerend redacteur bij Ambo|Anthos.

Lebowski is een innovatieve uitgeverij, die zich toelegt op kwalitatief hoogstaande Nederlandse en internationale literatuur, nieuw talent, onverwachte herontdekkingen en persoonlijke non-fictie.

Overamstel Uitgevers is gevestigd in Amsterdam en Antwerpen en vertegenwoordigt de imprints Carrera Culinair, Hollands Diep, Horizon, Inside, Lebowski Publishers, Moon en The House of Books. Bij Overamstel ben je aan het juiste adres voor fictie, non-fictie, culinaire boeken, boeken over sport of geschiedenis, kinderboeken en young adult.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: