Zoeken
Vandaag: 3 jaar 't Hooge Nest
3 jaar geleden verscheen 't Hooge Nest van Roxane van Iperen

Vandaag: 3 jaar 't Hooge Nest

Gepubliceerd op 15 november, 2021 om 14:58, aangepast op 15 november, 2021 om 15:01

Vandaag 3 jaar geleden… verscheen ’t Hooge Nest van Roxane van Iperen. Tijd voor een overzichtje:

Sinds de verschijning is ’t Hooge Nest niet meer uit de Bestseller 60-lijsten weg te slaan. De Engelse vertaling kwam op #2 binnen in The New York Times-bestsellerlijst (nonfictie). Er zijn filmrechten en vertaalrechten verkocht, aan twaalf landen. ’t Hooge Nest is bekroond met een Gouden Boek, omdat er meer dan 200.000 exemplaren van zijn verkocht. Én inmiddels is Roxanes nieuwste boek, Brieven aan ’t Hooge Nest verschenen: een verzameling ontroerende brieven van de talloze lezers die haar sinds de verschijning van ’t Hooge Nest hebben geschreven. Chapeau Roxane!

Auteurs
Auteur: Roxane van Iperen

Roxane van Iperen (1976) is auteur en jurist. In 2016 verscheen haar debuutroman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde 't Hooge Nest. Het werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019 en stond op de shortlist van de NS Publieksprijs 2020. In 2021 schreef Van Iperen het Boekenweekessay De genocidefax, verzorgde ze de 4-meilezing en publiceerde ze Brieven aan 't Hooge Nest. Voorjaar 2022 verscheen haar essay Eigen welzijn eerst, en in 2023 volgde haar nieuwe roman Dat beloof ik.

Boeken
Roxane van Iperen - 't Hooge Nest
Roxane van Iperen

Nu in midprice-editie: het waargebeurde verhaal van twee joodse zussen in het verzet, een onderduikvilla in 't Gooi en het onvermijdelijke verraad

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: