Zoeken
Verschenen: 'De Machine'
'De Machine' ligt vanaf vandaag bij de (online) boekhandel.

Verschenen: 'De Machine'

Gepubliceerd op 11 november, 2021 om 14:13, aangepast op 11 november, 2021 om 14:14

Vandaag verschenen: De Machine. Het niet eerder vertelde verhaal over de opkomst, hoogtij en het morele verval van Booking.com door NRC-journalisten Stijn Bronzwaer, Merijn Renges en Joris Kooiman.

De drie journalisten reconstrueren in detail het wrange internetsprookje van Booking.com, dat eind jaren negentig begon als een idee van een groepje techniekstudenten uit Twente en uitgroeide tot het grootste en machtigste hotelboekingsplatform ter wereld. Vol extravagante feesten, uit de hand gelopen internetexperimenten, bedrogen aandeelhouders, handtastelijke managers en ruzies in de boardroom. Het verhaal van een bedrijf dat een weergaloze online geldmachine bouwde, en in de eeuwige zucht naar meer de mensen achter de machine vergat. Ga dat lezen.

Auteurs
Auteur: Stijn Bronzwaer

Stijn Bronzwaer (1981) schrijft over technologie en werkt sinds 2007 voor NRC. Eerder was hij onder meer adjunct-hoofdredacteur en chef van de mediaredactie.

Auteur: Merijn Rengers

Merijn Rengers (1973) is onderzoeksjournalist en werkt sinds 2015 voor NRC. Eerder werkte hij twaalf jaar voor de Volkskrant. Hij won diverse journalistieke prijzen, waaronder twee keer de Tegel (voor verhalen over groene subsidies en diplomafraude).

Auteur: Joris Kooiman

Joris Kooiman is financieel journalist. Hij begon in 2011 bij Het Financieele Dagblad en stapte in 2017 over naar NRC. Voor het FD was hij onder meer correspondent in Berlijn.

Boeken
Stijn Bronzwaer, Merijn Rengers en Joris Kooiman - De Machine
Stijn Bronzwaer, Merijn Rengers en Joris Kooiman

Drie NRC-journalisten doorgronden Booking.com

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: