Zoeken
Op 8 januari verschijnt De Ronde van Boogerd: spectaculaire onthullingen over de schorsing van Michael Boogerd
Zojuist is bekendgemaakt dat oud-wielrenner Michael Boogerd door de internationale wielerunie UCI voor twee jaar is geschorst. Dat houdt in dat hij zijn functie als ploegleider bij Team Roompot moet neerleggen. In maart 2013 bekende Boogerd al dat hij tijdens zijn carrière doping heeft gebruikt, maar een straf bleef vervolgens uit. Dit nieuws is te lezen in De Ronde van Boogerd, Het nieuwe boek van Filemon Wesselink dat deze week verschijnt. Vanavond zitten Michael Boogerd en Filemon Wesselink aan tafel bij De Wereld Draait Door.

Op 8 januari verschijnt De Ronde van Boogerd: spectaculaire onthullingen over de schorsing van Michael Boogerd

Gepubliceerd op 6 januari, 2016 om 00:00, aangepast op

Michael Boogerd, één van de meest succesvolle wielrenners van zijn generatie, biechtte in 2013 op tien jaar lang doping te hebben gebruikt. In plaats van sport definitief de rug toe te keren, begon hij een nieuw wielerleven, als ploegleider van het jonge wielerteam Roompot, met sterrenrenners als Johnny Hoogerland en Mark de Maar. Wesselink mocht Boogerd afgelopen jaar bij zijn debuut achter het stuur volgen, en dat leverde een intiem, openhartig en ontroerend portret op.

Filemon Wesselink (1979) is presentator bij BNN, hij maakte daar programma’s als ‘De wereld van Filemon’ en ‘Spuiten en Slikken’. Daarnaast is hij groot wielerliefhebber. Sinds 2011 heeft Wesselink een vaste column in het tijdschrift Wieler Revue, en voor Radio 1 doet hij al vier jaar verslag van de Tour de France. Afgelopen zomer was hij dagelijks te zien in het NOS-programma ‘Studio Tour’.

De Ronde van Boogerd ligt vanaf 8 januari in de boekhandel.

Auteurs
Auteur: Filemon Wesselink

Filemon Wesselink (1979) is een groot wielerliefhebber. Naast zijn werkzaamheden als presentator bij BNN - waar hij programma's maakte als De week van Filemon en Spuiten en Slikken -, heeft Wesselink sinds 2011 een vaste column in tijdschrift Wieler Revue, en voor Radio 1 doet hij al vier jaar lang verslag van de Tour de France. In de zomer van 2015 was hij daarnaast ook dagelijks te zien in het NOS-programma Studio Tour, samen met Dionne de Graaff en Gert van 't Hof.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: