Zoeken
't Hooge Nest van Roxane van Iperen komt binnen op #2 in de New York Times-bestsellerlijst
The Sisters of Auschwitz big in de USA

't Hooge Nest van Roxane van Iperen komt binnen op #2 in de New York Times-bestsellerlijst

Gepubliceerd op 13 september, 2021 om 11:49, aangepast op 14 september, 2021 om 11:16

The Sisters of Auschwitz (aka ‘t Hooge Nest) van Roxane van Iperen komt op de tweede plaats binnen in The New York Times-bestsellerlijst (nonfictie), op #5 (print en ebook combined) en op 15 in de landelijke bestsellerlijst van Indie booksellers. De Amerikaanse vertaling van 't Hooge Nest is verschenen bij Harper Collins, met een eerste druk van 95.000 exemplaren.

De vertaalrechten zijn verkocht aan twaalf landen: de Verenigde Staten, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spaanse wereldrechten, Italië, Portugal, Finland, Tsjechië, Hongarije, Zweden en Slowakije. Filmrechten zijn verkocht aan Man Up, productiemaatschappij van Halina Reijn en Carice van Houten. Het boek is vertaald door Joni Zwart.
 

 

Auteurs
Auteur: Roxane van Iperen

Roxane van Iperen (1976) is auteur en jurist. In 2016 verscheen haar debuutroman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde 't Hooge Nest. Het werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019 en stond op de shortlist van de NS Publieksprijs 2020. In 2021 schreef Van Iperen het Boekenweekessay De genocidefax, verzorgde ze de 4-meilezing en publiceerde ze Brieven aan 't Hooge Nest. Voorjaar 2022 verscheen haar essay Eigen welzijn eerst, en in 2023 volgde haar nieuwe roman Dat beloof ik.

Boeken
Roxane van Iperen - 't Hooge Nest
Roxane van Iperen

Nu in midprice-editie: het waargebeurde verhaal van twee joodse zussen in het verzet, een onderduikvilla in 't Gooi en het onvermijdelijke verraad

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: