Zoeken
't Hooge Nest van Roxane van Iperen komt binnen op #2 in de New York Times-bestsellerlijst
The Sisters of Auschwitz big in de USA

't Hooge Nest van Roxane van Iperen komt binnen op #2 in de New York Times-bestsellerlijst

Gepubliceerd op 13 september, 2021 om 11:49, aangepast op 14 september, 2021 om 11:16

The Sisters of Auschwitz (aka ‘t Hooge Nest) van Roxane van Iperen komt op de tweede plaats binnen in The New York Times-bestsellerlijst (nonfictie), op #5 (print en ebook combined) en op 15 in de landelijke bestsellerlijst van Indie booksellers. De Amerikaanse vertaling van 't Hooge Nest is verschenen bij Harper Collins, met een eerste druk van 95.000 exemplaren.

De vertaalrechten zijn verkocht aan twaalf landen: de Verenigde Staten, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spaanse wereldrechten, Italië, Portugal, Finland, Tsjechië, Hongarije, Zweden en Slowakije. Filmrechten zijn verkocht aan Man Up, productiemaatschappij van Halina Reijn en Carice van Houten. Het boek is vertaald door Joni Zwart.
 

 

Auteurs
Auteur: Roxane van Iperen

Roxane van Iperen (1976) is auteur en jurist. In 2016 verscheen haar debuutroman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde 't Hooge Nest, waarvan tot op heden meer dan 275.000 exemplaren zijn verkocht. Het werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019 en stond op de shortlist van de NS Publieksprijs 2020. Elf landen verwierven de vertaalrechten, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, waar het boek ook de bestsellerlijsten haalde. De filmrechten zijn verkocht aan Man Up, het productiebedrijf van Carice van Houten en Halina Reijn. Van Iperen heeft een vaste column over macht in Vrij Nederland en schrijft voor diverse media.

Boeken
Roxane van Iperen - 't Hooge Nest
Roxane van Iperen

Het waargebeurde verhaal van twee joodse zussen in het verzet, een onderduikvilla in 't Gooi en het onvermijdelijke verraad

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: