Zoeken
Simone Atangana Bekono wint Hebban Debuutprijs 2021
Hebban Debuutprijs 2021 gaat naar Confrontaties 

Simone Atangana Bekono wint Hebban Debuutprijs 2021

Gepubliceerd op 13 september, 2021 om 11:27, aangepast op 13 september, 2021 om 11:40

Confrontaties verscheen in september 2020. Uit het juryrapport: 'Confrontaties is een actueel en confronterend boek. Atangana Bekono laat daadwerkelijk een nieuwe stem horen in de Nederlandse moderne literatuur, een stem die de lezer enorm raakt en nog lang in de oren blijft klinken.' De auteur ontving de award uit handen van juryvoorzitter Deirdre Carasso in boekhandel Voorhoeve in Hilversum. Hebban reikte de prijs voor de zesde keer uit. De uitreiking vormt tevens de start voor de Week van de Debutant van 11 tot en met 17 september.

De andere genomineerden waren Amina Laffet met Zwarte Vijvers, Vincent Kortmann met De tussenzus, Nancy Olthoff met De achtbaantester en Sophie Tak met Phineas' feest.

Auteurs
Auteur: Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven getiteld hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in herdruk verscheen bij Wintertuin Uitgeverij in samenwerking met Lebowski Publishers. Simone werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab en voor CELA, een ontwikkeltraject voor schrijvers en vertalers in zes Europese landen. In 2018 werd hoe de eerste vonken zichtbaar waren bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee en in 2019 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium voor haar poëzie. Simone zit in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

Boeken
Simone Atangana Bekono - Confrontaties
Simone Atangana Bekono

Over het dorp, de vreemdeling, de haat, en de liefde

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: