Zoeken
Laatste kaarten voor theatervertoning van 'Het verbrande huis' van Bodil de la Parra
In 2020 verscheen van Bodil de la Parra Het verbrande huis. Nu speelt ze 17 en 18 september 2021 nog de laatste keren het gelijknamige theaterstuk

Laatste kaarten voor theatervertoning van 'Het verbrande huis' van Bodil de la Parra

Gepubliceerd op 9 september, 2021 om 15:01, aangepast op 9 september, 2021 om 15:11

Het verbrande huis van Bodil de la Parra is terug in het theater! Bodil komt al haar hele leven in Paramaribo, de stad waar haar vader opgroeide. Ze bezocht zijn geboortehuis aan de Zwartenhovenbrugstraat ontelbare keren. Ze sliep onder één klamboe met haar neefjes, leerde haar norse opa te doorgronden, zag haar tantes de heerlijkste gerechten klaarmaken en danste op de muziek van Lieve Hugo. Maar in de nacht van 14 oktober 2012 brandde het huis, onder toeziend oog van haar familie, tot de grond toe af. In één klap was meer dan een eeuw geschiedenis in rook opgegaan. In Het verbrande huis wekt Bodil het huis en haar Surinaamse familie weer tot leven. Een persoonlijk en liefdevol verhaal, dat aan de hand van een flinke dosis humor zijn licht laat schijnen op de Nederlands-Surinaamse geschiedenis.

Vanwege de coronamaatregelen is deze voorstelling op 5 & 6 juni afgelast en verplaatst naar 17 & 18 september in DeLaMar West. Er zijn nog enkele kaarten. Alle informatie vind je hier.

Bodil de la Parra schreef ook een gelijknamig boek met haar persoonlijke, Surinaamse familieverhaal. Daar kun je onder aan deze pagina meer over lezen.

Auteurs
Auteur: Bodil de la Parra

Bodil de la Parra (1963) is actrice en toneelschrijfster. Ze schreef stukken voor o.a. Bellevue Lunchtheater, Theater Artemis, het NNT, Het Zuidelijk Toneel en Orkater. Ze schreef onder meer de voorstellingen Ouwe Pinda's en Gouwe Pinda's - waarin ze ook zelf speelde - en recent voor de grote Suriname tentoonstelling Nola, een leven in een leven. Ze was te zien als Irene in de tv-serie KLEM 1 & 2. Het verbrande huis: Een Surinaamse familiekroniek is gebaseerd op de gelijknamige voorstelling waarmee ze in 2018 lovende kritieken oogstte.

Boeken
Bodil de la Parra - Het verbrande huis
Bodil de la Parra

Een melancholisch en geestig verhaal over familiebanden die - met een oceaan ertussen - liefdevol, soms pijnlijk, maar onverbrekelijk blijken te zijn

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: