Zoeken
Doe mee met Schwob! De leesclub - 17 januari in Grand Cafe Lebowski
Op zondag 17 januari organiseren wij in samenwerking met Schwob een speciale leesclub rondom het boek De pompoeneter van Penelope Mortimer, een heftig boek uit 1962 over een ontwricht huwelijk en 'emotional weather'. 

Doe mee met Schwob! De leesclub - 17 januari in Grand Cafe Lebowski

Gepubliceerd op 28 december, 2015 om 00:00, aangepast op

De pompoeneter is een van de negen titels die speciaal geselecteerd zijn voor de vierde editie van Schwobfest. Deze winter organiseren negen uitgeverijen een leesclub rondom een vergeten klassieker, op negen locaties op één zondagmiddag in het centrum van Utrecht. De locatie van onze leesclub is, hoe kan het ook anders, Grand Café Lebowski. De leesclubs worden geleid door schrijvers en critici zoals Jet Steinz, Abdelkader Benali en Willem Jan Otten. Niemand minder dan onze auteur Patrick Pouw, die in januari debuteert met zijn uiterst actuele boek De terugkeerling, zal de Lebowski-leesclub leiden.

Voor 25 euro ontvang je het boek thuis, verzeker je jezelf van een van de 25 plaatsen bij de leesclub én krijg je een welkomstdrankje tijdens het Schwobfest dat vanaf 16.30 uur losbarst in de Winkel van Sinkel met muziek, de ontdekkersquiz (win alle negen boeken!) en een uitgebreide borrel.

Kaarten bestellen doe je hier.

17 januari 2016 | 14.00 Р16.00 | Grand Caf̩ Lebowski | Domplein 17 | Utrecht
 

Auteurs
Auteur: Penelope Mortimer

Penelope Mortimer (1918-1999) was journalist en schrijver. Ze was getrouwd met de toneelschrijver John Mortimer; het echtpaar werd in die periode omschreven als 'de definitie van huwelijkse chic'. Naast De pompoeneter - in 1964 verfilmd op basis van een scenario van Harold Pinter en met Anne Bancroft en Peter Finch in de hoofdrol - publiceerde Mortimer nog enkele romans, waaronder Daddy's Gone A-Hunting, Long Distance en The Handyman.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: