Zoeken
Erik Jan Harmens in de jury van finale NK Poetry Slam
Wie heeft de beste beeldspraak, de mooiste metaforen, de voortreffelijkste voordracht, kortom: wie is de beste poetry slammer van het jaar? Dat bepaal jij tijdens de finale van het NK Poetry Slam op 29 januari 2016, samen met juryleden Erik Jan Harmens, Ellen ten Damme en Stefan Hertmans. 

Erik Jan Harmens in de jury van finale NK Poetry Slam

Gepubliceerd op 24 januari, 2016 om 00:00, aangepast op

Tenminste, als je een kaartje weet te bemachtigen voor de finale! Dat doe je hier.

De jury beoordeelt, maar het eindoordeel ligt in de handen van het publiek: alleen de dichter die na de finale-battle het meeste applaus in ontvangst mag nemen, gaat naar huis met de titel Slampion 2016, 1000 euro én de Gouden Vink-wisseltrofee. Dus klap en schreeuw jouw favoriet naar de winst! Voor Huisvrienden en studenten met een Literatuurhuispas is de avond zelfs helemaal gratis.

Blijf via het Facebook-event op de hoogte van al het laatste nieuws en laat meteen weten dat je erbij bent.

Finale NK Poetry Slam 2016 | vrijdag 29 januari | 20.00 uur (deuren open: 19.15 uur) | TivoliVredenburg (Cloud Nine) | €12,50 / €10 (CJP) / gratis (Literatuurhuispas) - prijzen zijn excl. servicekosten à €1,50 (toegang voor de halve finales op 13 januari is gratis)

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vier dichtbundels, die in maart 2016 werden gebundeld in zijn verzameld werk, getiteld Ik noem dit poëzie. Ook maakte hij twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw (Echte mannen scheiden niet, 2012) en een met Ilja Leonard Pfeijffer (Duetten, 2016). Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Zijn roman Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en kreeg uitzinnige reacties. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld: Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige roman over een...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: