Zoeken
'Confrontaties' van Simone Atangana Bekono op de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2021
Confrontaties van Simone Atangana Bekono behoort tot de laatste vijf kanshebbers op de Hebban Debuutprijs 2021.

'Confrontaties' van Simone Atangana Bekono op de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2021

Gepubliceerd op 1 juli, 2021 om 09:00, aangepast op 1 juli, 2021 om 09:11

De eindjury – bestaande uit onder meer boekverkopers en bibliotheekmedewerkers – zal zich deze zomer buigen over de shortlist. 

Meer over de prijs en de genomineerde boeken leest u hier

Over Confrontaties

De zestienjarige Salomé Atabong zit vast in een jeugddetentiecentrum, omdat ze op een middag twee schoolgenoten ernstig heeft mishandeld. Ze probeert haar hoofd koel te houden tussen de andere meiden, irritante psychologen en treiterende begeleiders. Over een maand mag ze naar huis, waar alleen een gezin wacht dat al lang geleden uit elkaar is gevallen. En de anderen in het dorp. Wat zullen zij doen?

Auteurs
Auteur: Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven getiteld hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in herdruk verscheen bij Wintertuin Uitgeverij in samenwerking met Lebowski Publishers. Simone werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab en voor CELA, een ontwikkeltraject voor schrijvers en vertalers in zes Europese landen. In 2018 werd hoe de eerste vonken zichtbaar waren bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee en in 2019 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium voor haar poëzie. Simone zit in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

Boeken
Simone Atangana Bekono - Confrontaties
Simone Atangana Bekono

Over het dorp, de vreemdeling, de haat, en de liefde

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: