Zoeken
'Confrontaties' op de shortlist van Het Beste Boek voor Jongeren
De shortlist voor Het Beste Boek voor Jongeren is bekend. Tien boeken maken kans op deze titel. Een van de genomineerden is Confrontaties van Simone Atangana Bekono. 

'Confrontaties' op de shortlist van Het Beste Boek voor Jongeren

Gepubliceerd op 19 mei, 2021 om 00:00, aangepast op 27 mei, 2021 om 09:55

De andere genomineerden in de categorie Oorspronkeijk Nederlandstalig zijn: Strovuur van Gerwin van der Werf, Bart van Ap Dijksterhuis, Auxiety van Dieuwertje Heuvelings en Confettiregen van Splinter Chabot. Ook zijn er vijf boeken genomineerd uit de categorie Vertaald. 

Een jury van zes jongeren zal de genomineerde boeken lezen en bij de start van de Boekenweek van Jongeren in september een winnaar uitroepen. Aan de prijs is een geldbedrag van €2.500,- verbonden. 

Meer over de prijs en de genomineerde boeken leest u hier


Over Confrontaties

De zestienjarige Salomé Atabong zit vast in een jeugddetentiecentrum, omdat ze op een middag twee schoolgenoten ernstig heeft mishandeld. Ze probeert haar hoofd koel te houden tussen de andere meiden, irritante psychologen en treiterende begeleiders. Over een maand mag ze naar huis, waar alleen een gezin wacht dat al lang geleden uit elkaar is gevallen. En de anderen in het dorp. Wat zullen zij doen?

Lees hier meer over de roman.

Auteurs
Auteur: Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven getiteld hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in herdruk verscheen bij Wintertuin Uitgeverij in samenwerking met Lebowski Publishers. Simone werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab en voor CELA, een ontwikkeltraject voor schrijvers en vertalers in zes Europese landen. In 2018 werd hoe de eerste vonken zichtbaar waren bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee en in 2019 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium voor haar poëzie. Simone zit in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

Boeken
Simone Atangana Bekono - Confrontaties
Simone Atangana Bekono

Over het dorp, de vreemdeling, de haat, en de liefde

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: