Zoeken
'Confrontaties' op de shortlist van Het Beste Boek voor Jongeren
De shortlist voor Het Beste Boek voor Jongeren is bekend. Tien boeken maken kans op deze titel. Een van de genomineerden is Confrontaties van Simone Atangana Bekono. 

'Confrontaties' op de shortlist van Het Beste Boek voor Jongeren

Gepubliceerd op 19 mei, 2021 om 00:00, aangepast op 27 mei, 2021 om 09:55

De andere genomineerden in de categorie Oorspronkeijk Nederlandstalig zijn: Strovuur van Gerwin van der Werf, Bart van Ap Dijksterhuis, Auxiety van Dieuwertje Heuvelings en Confettiregen van Splinter Chabot. Ook zijn er vijf boeken genomineerd uit de categorie Vertaald. 

Een jury van zes jongeren zal de genomineerde boeken lezen en bij de start van de Boekenweek van Jongeren in september een winnaar uitroepen. Aan de prijs is een geldbedrag van €2.500,- verbonden. 

Meer over de prijs en de genomineerde boeken leest u hier


Over Confrontaties

De zestienjarige Salomé Atabong zit vast in een jeugddetentiecentrum, omdat ze op een middag twee schoolgenoten ernstig heeft mishandeld. Ze probeert haar hoofd koel te houden tussen de andere meiden, irritante psychologen en treiterende begeleiders. Over een maand mag ze naar huis, waar alleen een gezin wacht dat al lang geleden uit elkaar is gevallen. En de anderen in het dorp. Wat zullen zij doen?

Lees hier meer over de roman.

Auteurs
Auteur: Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven, hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in 2018 werd bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee. In 2019 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium en werd ze door de Volkskrant uitgeroepen tot een van dé literaire talenten van 2020. Met haar debuutroman Confrontaties won zij de Hebban Debuutprijs, het Beste Boek voor Jongeren en de Anton Wachterprijs, en stond ze op de shortlist van de Libris Literatuurprijs en De Bronzen Uil. De vertaalrechten zijn onder andere verkocht aan Amerika, Engeland en Duitsland.

Boeken
Simone Atangana Bekono - Confrontaties
Simone Atangana Bekono

Een prachtige midprice van slechts € 12,50 voor het meest bekroonde & bejubelde debuut van 2021

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: