Zoeken
In september verschijnt 'Brieven aan 't Hooge Nest' van Roxane van Iperen
Op 9 september verschijnt Brieven aan 't Hooge Nest van Roxane van Iperen. In deze bundel over moed, medemenselijkheid en jezelf trouw blijven in moeilijke tijden staan o.a. de 4-meilezing, het relaas over de ontruiming van de psychiatrische instelling het Apeldoornsche Bosch in 1943 en een selectie uit de vele persoonlijke brieven die Roxane ontving naar aanleiding van haar in 2018 verschenen bestseller ’t Hooge Nest.

In september verschijnt 'Brieven aan 't Hooge Nest' van Roxane van Iperen

Gepubliceerd op 6 mei, 2021 om 00:00, aangepast op 20 juli, 2021 om 09:20

‘Uit alle windstreken rezen stemmen op, eerst zachtjes en afzonderlijk, maar al snel bereikte een permanente stroom onthullingen, verlangens en getuigenissen ons huis. Alsof het boek de sleutel was naar het diepe; een attest van geduld waardoor mensen hun begraven belevingen durfden te ontsluiten.’ - Roxane van Iperen, 4-meilezing

Sinds de publicatie van ’t Hooge Nest hebben honderden lezers Roxane geschreven. Ontroerende en inspirerende brieven, over zowel de joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper en de andere bewoners van het onderduikadres, als eigen ervaringen van oorlogsslachtoffers en nabestaanden. Kernachtige observaties waarin in veel gevallen een lang zwijgen doorbroken wordt.

Roxane van Iperen (1976) debuteerde in 2016 met Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde ’t Hooge Nest, waarvan tot op heden meer dan 275.000 exemplaren zijn verkocht. Het werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019 en stond op de shortlist van de NS Publieksprijs 2020. De filmrechten zijn verkocht aan Man Up, het productiebedrijf van Carice van Houten en Halina Reijn. Van Iperen schreef het Boekenweekessay 2021 (De genocidefax) dat eind mei verschijnt en heeft een vaste column in Vrij Nederland.

Auteurs
Auteur: Roxane van Iperen

Roxane van Iperen (1976) is auteur en jurist. In 2016 verscheen haar debuutroman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde 't Hooge Nest. Het werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019 en stond op de shortlist van de NS Publieksprijs 2020. In 2021 schreef Van Iperen het Boekenweekessay De genocidefax, verzorgde ze de 4-meilezing en publiceerde ze Brieven aan 't Hooge Nest. Voorjaar 2022 verscheen haar essay Eigen welzijn eerst, en in 2023 volgde haar nieuwe roman Dat beloof ik.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: