Zoeken
Exclusieve première CAROL – naar het boek van Patricia Highsmith
Op vrijdag 4 december is er in EYE een exclusieve première van Carol, de adembenemende verfilming van het boek van Patricia Highsmith, met Cate Blanchett en Rooney Mara in de hoofdrollen. 

Exclusieve première CAROL – naar het boek van Patricia Highsmith

Gepubliceerd op 2 december, 2015 om 00:00, aangepast op

Carol vertelt het  ontroerende verhaal van een verboden liefde tussen twee vrouwen in de jaren vijftig. Highsmiths roman deed destijds veel stof opwaaien omdat de auteur in haar roman als een van de eersten de lesbische liefde niet afstrafte. Bekijk de schitterende trailer hier:

De première van Carol vindt op 4 december om 21.15 uur plaats in toepasselijke jarenvijftigsetting, voor een gezelschap van genodigden. Tweehonderd kaarten zijn beschikbaar voor het publiek; wie eens een aangeklede première wil meemaken is van harte welkom. Een kaartje (à € 27,50) omvat een compleet verzorgd arrangement, geheel in jaren 50-stijl met drankjes, hapjes, haarstyling, 50s music en een luxe goodiebag. Inloop vanaf 20.15 uur.

Kaarten koop je hier.

Auteurs
Auteur: Patricia Highsmith

Patricia Highsmith (1921-1995) was de auteur van ruim twintig romans, waaronder de beroemde Ripley-reeks. Haar boeken zijn in meer dan twintig talen vertaald en veelvuldig verfilmd. Highsmiths eerste boek, Vreemden in de trein, werd drie keer verfilmd, onder andere door Alfred Hitchcock, en wordt momenteel verfilmd door David Fincher en Gillian Flynn. Haar tweede boek, Carol, verscheen in 1952 onder het pseudoniem Claire Morgan. Pas in 1990 verscheen het boek voor het eerst onder haar eigen naam en is onlangs verfilmd met Cate Blanchett in de hoofdrol.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: