Zoeken
Claudia de Breij ontvangt prestigieuze Louis Davidsring
Op vrijdag 25 november ontving Claudia de Breij de Louis Davidsring, de meest prestigieuze onderscheiding op het gebied van kleinkunst die in 1948 werd ingesteld ter ere van Louis Davids. Zanger en cabaretier Herman van Veen geeft de ring na veertig jaar door aan De Breij. Van Veen kreeg de ring zelf in augustus 1976 van cabaretier Wim Kan.

Claudia de Breij ontvangt prestigieuze Louis Davidsring

Gepubliceerd op 26 november, 2015 om 00:00, aangepast op 1 december, 2015 om 00:00

De Breij spreekt van ‘de grootste eer die ik me kan bedenken. Ik hou van Herman van Veen, ik hou van Wim Kan en ik hou enorm van de historie van ons vak. Deel mogen uitmaken van dit rijtje betekent meer dan ik nu kan zeggen.’

In deze uitzending van De Wereld Draait Door schuiven Van Veen en De Breij samen aan tafel om erover te vertellen: 

Auteurs
Auteur: Claudia de Breij

Claudia de Breij (1975) is cabaretier. Ze maakte tot nu toe zeven succesvolle theatervoorstellingen, waaronder Hete Vrede, waarvoor ze de Poelifinario-prijs ontving. Uit die voorstelling komt haar hit 'Mag ik dan bij jou'. Daarnaast is ze columniste van de VARAgids en schreef ze het boek Krijg nou tieten!, waarvan ruim 50.000 exemplaren zijn verkocht. Claudia de Breij en Jessica van Geel - (1973), freelance journalist voor onder andere NRC Handelsblad - leven samen met hun twee zoons in een hypermodern samengesteld mozaïekgezin.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: