Zoeken
Confrontaties van Simone Atangana Bekono en Bezette gebieden van Arnon Grunberg op longlist Libris Literatuurprijs 2021
De longlist van de Libris Literatuurprijs 2021 is bekendgemaakt, met op de lijst Confrontaties, de debuutroman van Simone Atangana Bekono, en Bezette gebieden van Arnon Grunberg.

Confrontaties van Simone Atangana Bekono en Bezette gebieden van Arnon Grunberg op longlist Libris Literatuurprijs 2021

Gepubliceerd op 5 februari, 2021 om 00:00

De jury onder leiding van Lilianne Ploumen heeft achttien romans uitgekozen voor de longlist Libris Literatuur Prijs 2021. Nederlandse en Vlaamse uitgeverijen stuurden gezamenlijk 214 titels in. 

Uit deze titels kiest de jury 1 maart zes boeken die zij nomineert voor de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. Op 10 mei maakt de juryvoorzitter de winnaar bekend in het Amstel Hotel, live in Nieuwsuur op NPO2.

De prijs wordt ieder jaar toegekend aan de auteur van de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar, die 50.000 euro ontvangt. De zes genomineerde auteurs ontvangen elk 2.500 euro.

Arnon Grunberg won in 2007 de Libris Literatuurprijs met Tirza

Auteurs
Auteur: Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven getiteld hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in herdruk verscheen bij Wintertuin Uitgeverij in samenwerking met Lebowski Publishers. Simone werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab en voor CELA, een ontwikkeltraject voor schrijvers en vertalers in zes Europese landen. In 2018 werd hoe de eerste vonken zichtbaar waren bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee en in 2019 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium voor haar poëzie. Simone zit in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: