Zoeken
Kijk mee met uitreiking Anton Wachterprijs aan Annemarie Haverkamp
Zaterdag 28 november om 14.00 uur start de uitreiking van de tweejaarlijkse Anton Wachterprijs aan Annemarie Haverkamp in de Grote Kerk van Harlingen. Door covid-19 dragen de uitreikingen dit keer een besloten karakter. Toch hoeft u niets te missen. 

Kijk mee met uitreiking Anton Wachterprijs aan Annemarie Haverkamp

Gepubliceerd op 26 november, 2020 om 00:00, aangepast op

Thuis kunt u het programma volgen via deze link of via YouTube (zoeken op: Grote Kerk Harlingen). De livestream is op zaterdag 28 november vanaf 13.50 actief.

Annemarie Haverkamp wint de 21ste Anton Wachterprijs 2020 met haar debuutroman De achtste dag. Zij schetst in acht dagen de problemen van de ongeneeslijk zieke vader Egbert Tol die sinds de dood van zijn vrouw, een voormalig balletdanseres, de zorg draagt voor zijn zwaar gehandicapte zoon. Hij doet dat met liefde, humor en grote vindingrijkheid. ‘Een onmogelijk zwaar thema, maar beheerst en met groot vakmanschap geschilderd. Tederheid en harde werkelijkheid gaan hand in hand’ oordeelt de jury.

Auteurs
Auteur: Annemarie Haverkamp

Annemarie Haverkamp (1975) is schrijver en journalist voor diverse kranten en tijdschriften. Met haar debuutroman De achtste dag won ze zowel De Bronzen Uil 2019 als de Anton Wachterprijs 2020. Ze is hoofdredactrice van universiteitsblad Vox en columniste bij De Gelderlander.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: