Zoeken
Autobiografie BASTA van Marco van Basten wordt internationale dramaserie
Het leven van Marco van Basten wordt het onderwerp van een internationale dramaserie. Producent Hollands Licht heeft de rechten gekocht van zijn autobiografie Basta en werkt momenteel aan de verfilming. Producent Dan Blazer belooft ‘een serie met internationale allure’.

Autobiografie BASTA van Marco van Basten wordt internationale dramaserie

Gepubliceerd op 12 november, 2020 om 00:00, aangepast op 19 november, 2020 om 00:00

Wie de serie gaat regisseren en welke acteurs erin spelen, is nog niet bekend. Barry Atsma is wel aan het project verbonden als ‘creative consultant’. “Marco is voor mij een onbetwiste held,” aldus de acteur. “Maar ik heb hem ook leren kennen als een fascinerend karakter vol tegenstrijdigheden. Extreem ambitieus, geniaal en veeleisend, maar tegelijkertijd kwetsbaar, zoekend en ontroerend oprecht. Zijn grilligheid is een geweldige bron voor een meeslepende serie.”

Het is nog niet duidelijk wanneer de opnames van start gaan. In Basta vertelt Van Basten het complete verhaal over zijn jeugd, de relatie met zijn ouders en de hoogtepunten uit zijn carrière inclusief zijn periode in Italië en het EK ’88 . Ook komen dieptepunten aan bod, zoals de problemen met zijn enkel en financiële tegenslagen die hij kende.

Het boek verscheen in november 2019 en kwam direct in de bestsellerlijsten in binnen- en buitenland. In Nederland zijn inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

Auteurs
Auteur: Edwin Schoon

Edwin Schoon (1970) is schrijver en documentairemaker. Zijn boek Basta (2019) is in zeven talen vertaald en meer dan 100.000 keer verkocht. Met zijn eerste boek De macht van de bal (2010) won hij de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek. Hij werkt onder meer voor De Groene Amsterdammer, Andere Tijden Sport en de VPRO.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: