Zoeken
Leon Verdonschot schrijft biografie Ronnie Flex
Ronell Langston Plasschaert, alias Ronnie Flex, is een van de meest succesvolle Nederlandse artiesten van het moment. Hij scoorde als rapper, zanger en producer talloze hits, miljoenen streams, stond op alle grote podia en festivals, won twee keer de Popprijs en was veelvuldig op televisie te zien, onder meer in twee documentaires die over hem verschenen.

Leon Verdonschot schrijft biografie Ronnie Flex

Gepubliceerd op 23 september, 2020 om 00:00

Voor de biografie FLEX volgt Leon Verdonschot Ronnie Flex tijdens een cruciaal jaar in zijn leven: 2020, het jaar waarin corona de muziekwereld volledig stillegde, ook die van Ronnie Flex. Zijn nieuwe album werd uitgesteld, zijn grootste show ooit, in de AFAS Live, afgelast. Noodgedwongen moest hij terug naar de basis: kleine aantallen bezoekers in theaters door het hele land.

Verdonschot volgt Ronnie tijdens repetities, studiosessies, de tour, maar ook in bijvoorbeeld zijn werk als tv-panellid in grote shows voor de commerciële omroepen. Daarnaast spreekt hij Ronnie vaak. Alleen, op de verloren momenten in het theater. En thuis, samen met die enorme hoeveelheid hele en halve vrienden die hij om zich heen heeft verzameld, van omstreden drill-rappers tot overgebleven jeugdvrienden, van de moeder van zijn dochtertje tot zijn nieuwe en voorbije liefdes.

FLEX wordt een portret van een van de supersterren van zijn tijd, maar ook van een generatie die op een heel andere manier naar muziek, commercie, marketing, communicatie, relaties en maatschappelijke discussies kijkt dan de generatie die ze voorging. FLEX zal in het voorjaar van 2021 verschijnen bij uitgeverij Lebowski.

Leon Verdonschot is schrijver, journalist, radiomaker, presentator, regisseur en columnist. Eerder schreef hij al de biografieën VOS, over zanger en schrijver Luc De Vos, en Helden Sportboek van het Jaar 2018 Rico, over Rico Verhoeven, die beiden bestsellers werden. Daarnaast schreef hij onder meer de verhalenbundel Hart tegen Hart waarvoor hij de Pop Pers Prijs ontving en was hij samensteller van De beste muziekverhalen van 1945 tot nu. In 2018 verscheen daarnaast van zijn hand de documentaire Niet Voor Het Laatst over Rob de Nijs.

Foto: SPEC Entertainment

Auteurs
Auteur: Leon Verdonschot

Pop Pers Prijs-winnaar Leon Verdonschot (1973) is schrijver en journalist. Zijn boeken VOS (over Gorki-zanger Luc De Vos) en RICO (over kickbokser Rico Verhoeven) stonden in respectievelijk Vlaanderen en Nederland op 1. RICO werd verkozen tot Sportboek van het jaar 2018 en is met ruim 145.000 verkochte exemplaren het bestverkochte Nederlandse vechtsportboek ooit. Verdonschot is ook columnist voor Nieuwe Revu en De Limburger en in 2023 verscheen zijn boek Ronnie over Ronnie Flex. VOS werd genomineerd voor de Jip Golsteijn Journalistiekprijs en Cutting Edge Award voor beste boek.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: