Zoeken
Annemarie Haverkamp op shortlist Anton Wachterprijs 2020
Annemarie Haverkamp, die eerder al de Bronzen Uil won met haar debuutroman, staat met De achtste dag op de shortlist van de Anton Wachterprijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige literaire prozadebuut van de afgelopen twee jaar.

Annemarie Haverkamp op shortlist Anton Wachterprijs 2020

Gepubliceerd op 7 september, 2020 om 00:00

Harpie van Hannah van Binsbergen, De slaap die geen uren kent van Sebastiaan Chabot, Messias van niks van Michiel Cox, De wateraap van Mariken Heitman en Wij, het schuim van Caro van Thuyne dingen eveneens mee naar de tweejaarlijkse prijs die zaterdag 7 november wordt uitgereikt in de Grote Kerk van Harlingen. Uiteraard met inachtneming van de dan geldende Covid-19 maatregelen.

Begin oktober wordt de prijswinnaar bekendgemaakt.

Voor de prijs, genoemd naar de hoofdpersoon van de bekende romancyclus van Simon Vestdijk, waren deze keer 127 inzendingen, zes minder dan in 2018. De boeken van de 22e editie zijn beoordeeld door de juryleden Gerbrand Bakker, Kees ‘t Hart, Joke Linders, Marja Pruis en Geart de Vries (voorzitter).

De prijs werd eerder gewonnen door onder meer Arnon Grunberg, A.F.Th. van der Heijden, Tessa de Loo, Peter Buwalda,  Ilja Pfeijffer en – in 2018 - Ellen de Bruin.

De Anton Wachterprijs ís een activiteit van het Centraal Comité 1945 in samenwerking met de Vestdijkkring en de gemeente Harlingen.

Auteurs
Auteur: Annemarie Haverkamp

Annemarie Haverkamp (1975) won met haar debuutroman De achtste dag zowel De Bronzen Uil 2019 als de Anton Wachterprijs 2020. Zij is hoofdredactrice van universiteitsblad Vox, columniste van De Gelderlander en freelance journaliste voor diverse kranten en tijdschriften. Voor het Algemeen Dagblad maakte ze tussen 2018 en 2020 de interviewserie 'Ik heb geleefd', die nu gebundeld is verschenen bij Lebowski Publishers.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: