Zoeken
Luister Zo moeder zo zoon, een vijfdelige podcast van Gotu Jim en Bodil de la Parra over afkomst, kleur, kunst en Suriname
 “Mijn naam is Gotu Jim, rapper en zoon van een Surinaams-Indonesische moeder en een Nederlandse vader. Mijn moeder, Bodil de la Parra, is actrice en theatermaakster en schreef Het verbrande huis over onze Surinaamse familiegeschiedenis. In deze vijfdelige minipodcast ga ik samen met haar aan de keukentafel praten over afkomst, kunst, racisme en Suriname.”

Luister Zo moeder zo zoon, een vijfdelige podcast van Gotu Jim en Bodil de la Parra over afkomst, kleur, kunst en Suriname

Gepubliceerd op 4 december, 2020 om 00:00, aangepast op 12 maart, 2024 om 15:10

Hij is wit, zij niet. Hij rapt, zij is theatermaakster en schreef Het verbrande huis, een boek over haar Surinaamse familiegeschiedenis. Hun werelden komen samen in een gesprek rond de keukentafel.

Met deze podcast, geproduceerd door Lebowski Publishers, wil Jim jonge mensen aanmoedigen om ook met hun ouders in gesprek te gaan over onderwerpen als racisme en afkomst.

Luisteren kan via Spotify, Stitcher, iTunes, SoundCloud of Podcastluisteren.nl.

Gotu Jim (Jim Lageveen, 1997) is rapper. Hij werkte samen met Merol en met Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig en tourde langs de Nederlandse studentensteden. Zijn debuutalbum, Generation K., kwam uit bij het label Burning Fik. Jim is afgestudeerd in sociale geografie aan de UvA. 

Bodil de la Parra (1963) is actrice en toneelschrijfster. Ze schreef stukken voor o.a. Bellevue Lunchtheater, Theater Artemis, het NNT, Het Zuidelijk Toneel en Orkater en Via Rudolphi. Bij die laatste maakte ze onder meer de voorstellingen Ouwe Pinda's en Gouwe Pinda's, waarin ze ook zelf speelde. Recent schreef ze voor de grote Surinametentoonstelling Nola, een leven in een leven. Ze was te zien als Irene in de TV-serie KLEM 1 & 2. Haar debuutroman Het verbrande huis: Een Surinaamse familiekroniek is gebaseerd op de gelijknamige voorstelling waarmee ze in 2018 lovende kritieken oogstte.

Auteurs
Auteur: Bodil de la Parra

Bodil de la Parra (1963) is actrice en toneelschrijfster. Ze schreef stukken voor o.a. Bellevue Lunchtheater, Theater Artemis, het NNT, Het Zuidelijk Toneel en Orkater. Ze schreef onder meer de voorstellingen Ouwe Pinda's en Gouwe Pinda's - waarin ze ook zelf speelde - en recent voor de grote Suriname tentoonstelling Nola, een leven in een leven. Ze was te zien als Irene in de tv-serie KLEM 1 & 2. Het verbrande huis: Een Surinaamse familiekroniek is gebaseerd op de gelijknamige voorstelling waarmee ze in 2018 lovende kritieken oogstte.

Boeken
Bodil de la Parra - Het verbrande huis
Bodil de la Parra

Een melancholisch en geestig verhaal over familiebanden die - met een oceaan ertussen - liefdevol, soms pijnlijk, maar onverbrekelijk blijken te zijn

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: