Zoeken
Johan Fretz schrijft een van de drie verhalen van 3PAK, geschenkboek tijdens de Boekenweek voor Jongeren
Daniëlle Bakhuis, Johan Fretz en Pepijn Lanen (ism illustrator Floor van het Nederend) maken bekend dat zij de drie korte verhalen in 3PAK schrijven. 3PAK is een geschenkbundel met korte verhalen van drie topauteurs. Tijdens de Boekenweek voor Jongeren is het geschenk verkrijgbaar bij boekhandels en bibliotheken. Daarnaast wordt 3PAK ook op scholen cadeau gedaan door docenten Nederlands. 

Johan Fretz schrijft een van de drie verhalen van 3PAK, geschenkboek tijdens de Boekenweek voor Jongeren

Gepubliceerd op 23 april, 2020 om 00:00

De Boekenweek voor Jongeren is dit jaar van 18 t/m 27 september en staat in het teken van ‘In een boek kan het wel’. De auteurs en illustrator gaan de uitdaging aan een verhaal te maken dat de aandacht van een gevarieerde groep scholieren tussen de 15 en 18 jaar trekt. Boekwinkels, bibliotheken en scholen gevenin september tijdens de Boekenweek voor Jongeren duizenden exemplaren van 3PAK gratis weg aan leerlingen in de bovenbouw, van (v)mbo tot vwo. Dit jaar is 3PAK vanaf 18 septembervoor jongeren die lid zijn van de Bibliotheek ook online te lezen via jeugdbibliotheek.nl.

Johan Fretz (1985) is schrijver, theatermaker en columnist van Het Parool. Hij debuteerde in 2012 met de roman Fretz 2025, die genomineerd werd voor de Bronzen Uil. Zijn tweede roman Onder de paramariboom won de Boekhandelsprijs 2019. Fretz tourde door het land met de voorstelling De zachtmoedige radicaal, die gebaseerd is op Onder de paramariboom en waarmee hij genomineerd werd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop. 

Meer informatie is te vinden op Boekenweekvoorjongeren.nl.

Auteurs
Auteur: Johan Fretz

Johan Fretz (1985) is schrijver, en columnist van Het Parool en LINDA. Hij debuteerde in 2012 met de roman Fretz 2025, die genomineerd werd voor de Bronzen Uil. Zijn tweede roman Onder de paramariboom won de Boekhandelsprijs in 2019 en wordt verfilmd door KeyFilm. In 2020 schreef Fretz een van de drie korte verhalen van 3PAK, de geschenkbundel tijdens de Boekenweek voor Jongeren. Najaar 2022 verscheen Fretz' documentaire What's Left bij BNNVARA, over de puinhopen van links, en kwam zijn nieuwste boek uit: Met vriendelijke groet.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: