Zoeken
Vier dagen meelopen in een azc: ‘Pas als ze hier tot stilstand komen, komt de ellende boven’ (artikel voor Vrij Nederland)
Schrijver Jonah Falke liep vier dagen mee in een azc in Sneek en schrijft erover voor Vrij Nederland. ‘Er leven allerlei culturen, religies en bewoners met ieder hun eigen trauma’s op elkaars lip, en toch lijkt er een humaan en sympathiek klimaat te heersen. Een inclusief klimaat, zo je wilt.’

Vier dagen meelopen in een azc: ‘Pas als ze hier tot stilstand komen, komt de ellende boven’ (artikel voor Vrij Nederland)

Gepubliceerd op 6 april, 2020 om 00:00

Het gehele artikel is te lezen op de website van Vrij Nederland. Het verhaal kan ook terug worden geluisterd, ingesproken door Jonah Falke zelf. 

Foto: Sarah van Rij

Auteurs
Auteur: Jonah Falke

Jonah Falke (1991) werd geboren in Ulft en studeerde fine art painting aan ArtEZ, Enschede. Hij exposeerde in binnen- en buitenland en maakte als frontman van de band Villa Zeno de plaat Self Made Woman. In 2016 verscheen zijn debuutroman Bontebrug, in 2019 volgde De mooiste vrouw van de wereld. Hij schreef voor Vrij Nederland, See All This, ELLE, HP/De Tijd en VPRO Nooit meer slapen en is vaste columnist bij de Gelderlander en op het Lebowski Blog.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: