Zoeken
Terugkijken: special Abdelhak Nouri bij De Wereld Draait Door
Woensdag 26 maart stond de uitzending van De Wereld Draait Door geheel in het teken van Abdelhak Nouri, over wie vandaag Abdelhak Nouri: een onvervulde droom verschijnt, geschreven door Khalid Kasem.

Terugkijken: special Abdelhak Nouri bij De Wereld Draait Door

Gepubliceerd op 27 maart, 2020 om 00:00, aangepast op

Het is bijna drie jaar geleden dat Abdelhak Nouri, oftewel Appie, onwel werd tijdens een oefenwedstrijd van Ajax. Bij de reanimatie die volgde liep hij hersenschade op, waardoor zijn veelbelovende carrière in de knop brak. Morgen verschijnt het boek Abdelhak Nouri, een onvervulde droom van Khalid Kasem, vertrouwenspersoon van de familie Nouri. Reden voor DWDD om gisteren de hele uitzending te wijden aan de positieve en verbindende voetballer. 

Aan tafel zaten Nouri’s vader Mohammed, zijn twee broers Mo en Abderrahim en zijn goede vrienden en teamgenoten Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Steven Bergwijn. Ook auteur Khalid Kasem nam plaats. 
Ali B schreef samen met Douwe Bob een lied voor Nouri.
Tafelheer: Humberto Tan.

Kijk de uitzending hier terug. 
 

Meer over Abdelhak Nouri: een onvervulde droom

Abdelhak Nouri wordt alom beschouwd als een van de meest talentvolle voetballers van zijn generatie. Het zou slechts een kwestie van tijd zijn voordat hij definitief door zou breken bij Ajax en ook internationaal naam zou gaan maken. Op 8 juli 2017 verandert echter voorgoed zijn leven, en dat van zijn familie, wanneer hij tijdens een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werden Bremen in het Oostenrijkse Hippach twintig minuten voor het eindsignaal in elkaar zakt op het veld. Niet veel later wordt duidelijk dat hij een hartstilstand heeft gehad met ernstige hersenschade tot gevolg. Het nieuws dat hij nooit meer zal kunnen voetballen slaat in als een bom, niet alleen bij zijn naasten, maar bij fans wereldwijd.

Dit boek vertelt voor het eerst het verhaal van Abdelhak vanuit het perspectief van zijn familie en vrienden. Een verhaal over de lange weg die de familie Nouri als migrantengezin afgelegd heeft. Over de droom die zij verwezenlijkt zagen in het onmiskenbare talent van hun zoon. Een verhaal over Abdelhak als voetballer en als mens, over het ongeluk en de nasleep ervan, over de band met Ajax, over verdriet, hoop, geloof en verbinding in tijden van tegenslag.

Auteurs
Auteur: Khalid Kasem

Khalid Kasem (1978) is schrijver en docent. Hij is medepresentator van de talkshow Khalid & Sophie. Tevens is hij vertrouwenspersoon van Abdelhak Nouri en diens familie.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: