Zoeken
Anne Moraal gekozen tot een van de 101 veelbelovende kunstenaars volgens NRC
Anne Moraal is door de NRC-cultuurredactie gekozen tot een van de 101 veelbelovende kunstenaars in Nederland en België. NRC denkt dat deze selectie gezichtsbepalend kan zijn in de jaren twintig. 

Anne Moraal gekozen tot een van de 101 veelbelovende kunstenaars volgens NRC

Gepubliceerd op 27 februari, 2020 om 00:00, aangepast op 3 augustus, 2023 om 12:47

Op donderdag 27 februari 2020 is de speciale cultuurbijlage verschenen. Daarin lees je (hier) ook over Anne Moraal en haar werk: 'Een buitennissig restaurant was voor VPRO-radiomaker Anne Moraal de basis van een eigenzinnig debuut'. Anne debuteerde bij Lebowski met Honden huilen niet, dat de longlist van de Libris Literatuurprijs haalde.

NRC heeft niet alleen als cultuurredactie de keuze gemaakt, maar betrok ook een panel van experts. De krant wil met dit project laten zien hoe breed en kwalitatief goed en divers het culturele aanbod in Nederland en België is.

Dinsdag 10 maart viert NRC de verkiezing met een avond in Paradiso: de NRC Nacht van het Talent. Presentator is Clarice Gargard, schrijfster, journalist en NRC-columnist. Meer informatie en programma vind je hier.

Auteurs
Auteur: Anne Moraal

Anne Moraal (1987) is eindredacteur van het radioprogramma VPRO Nooit meer slapen. Zij deed de Creative Writing Summer School aan de New York University als enige niet-Engelstalige student van haar lichting, waar ze les kreeg van auteurs als Chad Harbach en Lydia Davis. Tijdens haar studie woonde zij een half jaar in Zuid-Korea. In 2017 reisde zij af naar Noord-Korea voor research.

Boeken
Anne Moraal - Honden huilen niet
Anne Moraal

Een roman over verdriet en de pogingen daaraan te ontsnappen

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: