Zoeken
Dickpic (column LINDA)
Saskia Noort schreef een colum over het ontvangen van dickpics en de schaamteloosheid en zelfingenomenheid van de verzender die daarbij komt kijken. 

Dickpic (column LINDA)

Gepubliceerd op 30 januari, 2020 om 00:00

Krijgen jullie wel eens dickpics? Ik wel. In de DM van Instagram tref ik ze met regelmaat aan, maar ook de heren op Tinder kunnen er wat van. Bij de eerste slaakte ik nog een kreet van verontwaardiging, maar inmiddels ben ik eraan gewend. Ik bestudeer ze en merk op dat ze me zelden imponeren. De heteroheren met een echte mooie paal hebben kennelijk nooit de behoefte hun lul virtueel in je gezicht te slaan.

De anonieme dickpicverzender heeft doorgaans een gemiddelde rommelige pik, maar dat maakt hem niet uit. Hij is er trots op, op zijn uitgekookte barbecueworst, zo trots dat hij hem fotografeert met een aansteker ernaast, of een blikje cola, laatst een met een fles AXE black vanilla, rustend op een harige witte bierbuik. Ik kan daar soms jaloers op zijn. Als wij vrouwen één duizendste van hun schaamteloosheid en zelfingenomenheid hadden, dan had de schaamlipcorrectie of de borstvergroting nooit bestaan. Dan hadden ook wij misschien wel gestrooid met cuntpics, opgeleukt met aubergines of Elnett hairspray. Ik vraag me af wat de verzender beoogt met deze actie. Vindt hij het idee dat ik naar zijn pik kijk geil genoeg? Of hoopt hij daadwerkelijk op een antwoord in de trant van: mijn hemel, met die gouden penis van jou wil ik wel eens een beschuitje eten! Weet de bezitter van deze middelmatige piemel niet dat wij, een enkele uitzondering daargelaten, gruwen van wildvreemde plotse penissen? En daarnaast, het is zelden de penis die ons tot een climax brengt, dus stuur een fingerpic, of een tonguepic, een pic van je opgeruimde slick interior, je schone bed met Egyptisch katoenen lakens, een perfecte van kaas druipende lasagne, een gekoelde mineralige witte wijn, of je gepedicuurde voeten vriend, en dan chatten we verder. Een dickpic, dat is wel de sneuste uiting van matige intelligentie gecombineerd met grootse zelfoverschatting en totaal gebrek aan inlevingsvermogen met als resultaat precies het tegenovergestelde resultaat als beoogd. Je krijgt geen tieten terug, maar een block, geen 06-nummer maar een aangifte.

Zijn het dan allemaal totale losers, die deze hobby beoefenen? Nee, ook mannen met invloed zwaaien graag met hun lans. Velen in het echt, zoals Weinstein en Louis CK, en Amerikaans politicus Anthony Weiner deed het virtueel, onder het pseudoniem Carlos Danger, liefst naar minderjarigen, met zijn vijfjarige slapende zoon in beeld. Achter de anonieme pikken in je inbox zou dus zomaar een BN’er kunnen zitten. Uiteindelijk zit er weinig verschil tussen de potloodventer in het park van vroeger en de dickpicverzender van nu, behalve dat de potloodventer wellicht iets meer lef had.

Het lijkt mij wel fijn als de dickpics verwijderd kunnen worden voordat ze mij bereiken. Zet een tepel op Instagram of Facebook en ze flikkeren het eraf, kan hetzelfde niet met dickpics? Of dat je ergens kan aangeven dat je ze graag of juist liever niet ontvangt. En dat die pic dan als een boemerang terug in zijn gezicht swaffelt.

Er is een psycholoog van Harvard die zich verdiept heeft in de psychologie achter het versturen van dickpics en hij concludeerde dat de gemiddelde heteroseksuele man zijn eigen aantrekkingskracht overschat, en hij, als een vrouw vriendelijk doet, een gesprek begint of op een andere manier aardig doet, hij dit opvat als flirten. Hierdoor gaan ze er ook vanuit dat deze vrouwen graag hun geslacht zien. Ook is de man zo gericht op voortplanting dat door te strooien met dickpics er altijd wel een vrouwtje hapt en er kan worden aangevangen met neuken. En last but not least is het een schreeuw om intimiteit van mannen die moeite hebben relaties aan te gaan en te onderhouden. Persoonlijk denk ik dat de meesten het juist geil vinden dat je geschokt bent door hun pik. Het is hun kleine momentje van overheersing. En dat kleine bedoel ik letterlijk.

Auteurs
Auteur: Saskia Noort

Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Van haar boeken werden 3,5 miljoen exemplaren verkocht. Haar werk werd in vijftien talen vertaald en werd bewerkt voor televisie, film en theater. Van haar achtste thriller Bonuskind werden ruim 200.000 exemplaren verkocht en het was tevens het bestverkochte spannende boek van 2020. In feburari 2024 zijn de Engelse wereldrechten van Bonuskind verkocht aan Amazon Crossing.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: