Zoeken
'Salomons oordeel' van Robert Vuijsje, ontworpen door Dog & Pony, wint Mooiste Boekomslag 2019
Het omslag van Salomons oordeel van Robert Vuijsje, ontworpen door Dog & Pony, heeft de verkiezing van het Mooiste Boekomslag van 2019 gewonnen. Dat maakt Libris zojuist bekend.

'Salomons oordeel' van Robert Vuijsje, ontworpen door Dog & Pony, wint Mooiste Boekomslag 2019

Gepubliceerd op 14 januari, 2020 om 00:00

Eind 2019 organiseerde Libris voor de achtste keer de verkiezing van het Mooiste Boekomslag. De Libris- en Blz.-boekhandels maken elk jaar een voorselectie van 20 boeken voor de Mooiste Boekomslag-verkiezing. Je mocht één van deze boeken selecteren, of een eigen favoriete boek insturen. In totaal brachten ruim 3000 lezers via Libris.nl hun stem uit. 15% daarvan stemde op Salomons oordeel.

Een van de kiezers: "Dit omslag laat in één beeld zien dat diversiteit niet alleen verschil in kleur betekent, maar ook in perspectief".

Ontwerpbureau Dog & Pony, Robert Vuijsje en Uitgeverij Lebowski zijn verheugd met de prijs, die volgende week dinsdag om 14.00 uur zal worden uitgereikt op de Libris Blz.-beurs in Hoevelaken. In 2012 won ook een Lebowski-boek: namelijk Stoner van John Williams. Ook dat omslag was ontworpen door ontwerpstudio Dog & Pony.

“Het winnen van deze prijs is de verdienste van zowel de auteur, de vormgever als de uitgever. De klant in de winkel kiest voor een boek dat aantrekkelijk is, en het omslag is dan vaak de eerste kennismaking. Zodra een klant het boek vastpakt is het bijna al verkocht.”, zegt Marcel de Groot, Marketing Manager van Libris, tegen Boekblad.

“Het boekomslag speelt niet alleen een doorslaggevende rol bij de aanschaf door de consument, ook voor de inkoop is het omslag van groot belang”, zegt Jan Peter Prenger, Inkoper bij Libris. “Het omslag is mede bepalend voor de plek en promotie in de boekhandel. Meer en meer worden Libris en de Libris-boekhandelaren door uitgevers om advies gevraagd.”

Meer op de website van Libris.

Auteurs
Auteur: Robert Vuijsje

Robert Vuijsje (1970) is schrijver en journalist. In 2008 verscheen zijn debuutroman Alleen maar nette mensen waarvan in totaal ruim 200.000 exemplaren werden verkocht. Het boek werd bekroond met een Gouden Uil en een Inktaap en werd in 2012 verfilmd, met Geza Weisz in de hoofdrol. In 2019 verscheen Salomons oordeel, de opvolger van Alleen maar nette mensen.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: