Zoeken
Opnames begonnen van Mijn vader is een vliegtuig, de verfilming van het debuut van Antoinette Beumer
Elise Schaap en Pierre Bokma spelen de hoofdrollen in de verfilming van de roman Mijn vader is een vliegtuig, het debuut van Antoinette Beumer. De opnames beginnen vandaag en de film verschijnt najaar 2020 in de bioscoop, heeft filmproducent September Films bekendgemaakt.

Opnames begonnen van Mijn vader is een vliegtuig, de verfilming van het debuut van Antoinette Beumer

Gepubliceerd op 6 januari, 2020 om 00:00

Mijn vader is een vliegtuig is de debuutroman van Antoinette Beumer. Hiervoor won de auteur de Hebban Debuutprijs 2018 en werd ze genomineerd voor de Bronzen Uil (shortlist) en ANV Debutantenprijs (longlist).

De roman draait om de veertigjarige Eva (in de film gespeeld door Schaap). Als haar moeder overlijdt, blijkt Eva's leven te zijn gebaseerd op leugens en geheimen. Ze begint een zoektocht naar haar verleden.

Bokma speelt Eva's vader. Maarten Heijmans vertolkt diens jongere versie. Stefan Rokebrand neemt de rol op zich van Eva's echtgenoot Peter.

Beumer is verheugd over de aanstaande verfilming van haar roman. 'Precies twee jaar geleden verscheen mijn debuutroman', aldus de 57-jarige auteur. 'Het is ongelofelijk dat we dit verhaal nu al kunnen verfilmen met een droomcast. Mijn crew en ik staan te popelen om te beginnen. Voor mij wordt dit de meest persoonlijke film die ik tot nu toe heb mogen maken. En dat is een voorrecht, maar ook heel erg spannend.'

Beumer is naast schrijfster ook regisseur. De auteur van Mijn vader is een vliegtuig gaat de verfilming van haar boek zelf regisseren, volgens September Film een unicum. Beumer regisseerde eerder onder andere de films De gelukkige huisvrouw, Loft, Jackie, en Soof

Lees hier meer over Mijn vader is een vliegtuig. Luister hier de podcast die we in de reeks Lopen met Lebowski opnamen met Antoinette Beumer, in de pyschiatrische inrichting waar haar vader jarenlang verbleef.

Auteurs
Auteur: Antoinette Beumer

Antoinette Beumer (1962) is de regisseur van succesvolle films als De gelukkige huisvrouw, Loft, Jackie en Soof. Haar debuutroman Mijn vader is een vliegtuig, die werd genomineerd voor verschillende prijzen en is bekroond met de Hebban Debuutprijs, is nu verfilmd.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: