Zoeken
Lebowski lanceert de vierde editie van Grounded SF-tijdschrift
Nu online: de vierde editie van 2.3.74, online literair magazine voor Grounded SF uit Nederland en Vlaanderen. Met verhalen van Anne Moraal, Bertram Koeleman, Anne Eekhout en Anne Schepers. Inspiratie voor deze verhalen werd gevonden in een meeting met FreedomLab.

Lebowski lanceert de vierde editie van Grounded SF-tijdschrift "2.3.74"

Gepubliceerd op 15 oktober, 2019 om 00:00, aangepast op

Op een zomermiddag in juli j.l. kwamen vier schrijvers samen met vier onderzoekers van de denktank FreedomLab; een club van onderzoekers en filosofen die zich richten op het ontwikkelen van toekomstscenario’s op alle denkbare terreinen: politiek, milieu, maatschappij, economie – een soort ‘CSI’ meets ‘Black Mirror’.

In hun prachtige pand in Amsterdam presenteerden filosofen Jessica van der Schalk, Pim Korsten, Sebastiaan Crul en Sjoerd Bakker onder de bezielende leiding van Eva Wubbe hun scenario’s met intrigerende titels als ‘Het einde van de geschiedenis’, ‘Een wereld zonder taal’ en ‘De culturele spanningen en ziektebeelden van toekomstige generaties’. Auteurs Anne Moraal, Bertram Koeleman, Anne Eekhout en Anne Schepers luisterden, maakten aantekeningen en gingen vervolgens met de filosofen in gesprek over mogelijke verhaallijnen. Het resultaat van deze toekomstsessie kunt u lezen in dit vierde nummer van 2.3.74, literair tijdschrift voor Grounded SF.

Lees en beluister de verhalen op magazine2374.com.

 

Auteurs
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: