Zoeken
'Doet sneeuw pijn' van Carolien Spaans op shortlist van de Hebban Debuutprijs 2019
Doet sneeuw pijn van Carolien Spaans staat op de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2019!

'Doet sneeuw pijn' van Carolien Spaans op shortlist van de Hebban Debuutprijs 2019

Gepubliceerd op 6 augustus, 2019 om 00:00, aangepast op 8 augustus, 2019 om 00:00

'Ik ben niet zielig', zegt Carolien Spaans in een interview met de Volkskrant. ‘Ik heb Lukie, ik heb een fijn huis, het gaat goed met mijn werk en ik ben er best trots op hoe ik het red in mijn eentje. Daarom heb ik interviews met de meeste vrouwenbladen afgehouden; dan wordt het zo’n kommer- en kwelverhaal en dat wil ik niet.’
Eindelijk hebben ze elkaar gevonden, Carolien en Jean Michel. Ze beginnen een leven samen, wat niet altijd even makkelijk is. Ze krijgen een prachtige zoon. Dan gaat Jean zoals elk jaar skiën met zijn vrienden en dit keer komt hij niet meer terug.

In haar boek Doet sneeuw pijn vertelt Spaans over de periode waarin ze haar man Jean Michel leerde kennen, tot het moment dat voor een ommekeer zorgde. Haar echtgenoot kwam om het leven bij een ski-ongeluk, hun zoon Lucas was toen slechts zeven maanden oud. Twee jaar later volgde dit boek waarin ze openhartig verhaalt over de 'highs and lows' van het afscheid van haar partner.

'Het proces van rouw springt keihard van de pagina's af. En het is onmogelijk om te stoppen met lezen,' aldus een jurylid van de lezersjury. Vooral de openhartigheid van de auteur wordt geroemd door de lezersjury: 'Het is een heel aangrijpend verhaal. Ze geeft zich voor dit verhaal heel erg bloot en dat is heel moedig.'

Ook genomineerd voor de Hebban Debuutprijs zijn Laura H. van Thomas Rueb, De witte kamer van Samantha Stroombergen, Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel en Lam van Hannelore Bedert.

Lees meer op de site van Hebban.

Kortingsactie

Het ebook van Doet sneeuw pijn is tot 8 augustus voor €4,99 euro verkrijgbaar bij Libris.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: