Zoeken
Tien nieuwe podcasttips van de redactie van de VPRO Gids, voor in de auto, het vliegtuig, op het strand of in bed.
Tien nieuwe podcasttips van de redactie van de VPRO Gids, voor in de auto, het vliegtuig, op het strand of in bed. Met nieuwe true crime, onderzoeksjournalistiek en relaties.

Tien nieuwe podcasttips van de redactie van de VPRO Gids, voor in de auto, het vliegtuig, op het strand of in bed.

Gepubliceerd op 1 augustus, 2019 om 00:00, aangepast op 5 augustus, 2019 om 00:00

Zijn boek Hallo muur werd in 2015 een groot succes. Daarin schreef Erik Jan Harmens over hoe hij zijn alcoholverslaving overwon. Een van zijn drankbuddies was Ilja Leonard Pfeijffer, die er ook niet in spuugde. Totdat ook hij stopte met drinken.

Harmens praat in Onverdoofd met mensen die net als hij besloten hebben 'zich niet langer te bedwelmen'. Hij neemt alle tijd en hoewel elk verslavingsverhaal anders is, begrijpt hij heel goed waar zijn gasten het over hebben. In de tweede aflevering vertelt Ilja hoe hij zich schaamde toen hij voor het eerst op zijn favoriete terrasje in Genua zat met een icetea. Zijn identiteit was volledig verweven geraakt met de drank.

Er staan nu vier afleveringen online. De eerste drie gaan over drank, in de vierde vertelt Sonja Silva over haar eetverslaving.

Klik hier voor het volledige artikel.

 

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels, plus twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Hij publiceerde ook vijf romans. Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige vertelling over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit: Hans is kwijt. Erik Jan Harmens schrijft stukken over prikkels en verdoving...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: