Zoeken
Bloemlezing Als een zwerfkei - Dichters over Bob Dylan
‘Like a Rolling Stone’, in 1965 voor het eerst door Bob Dylan gezongen op zijn lp Highway 61 Revisited, is nog altijd een mijlpaal in zijn oeuvre. En niet voor niets duikt de naam van Dylan elk jaar weer op als kanshebber op de Nobelprijs voor de Literatuur. 

Bloemlezing Als een zwerfkei - Dichters over Bob Dylan

Gepubliceerd op 15 september, 2015 om 00:00, aangepast op

De vijftigste verjaardag van ‘Als een zwerfkei’ was aanleiding voor Kees ’t Hart en John Schoorl om Nederlandse dichters te vragen naar hun visie op Dylan. Een bont gezelschap van meer dan veertig dichters liet zich inspireren, onder wie Erik Jan Harmens, Gustaaf Peek, Ellen Deckwitz en Wim Brands. Erik Jan is aanwezig bij de presentatie van de bloemlezing op zaterdag 19 september.

Locatie: KHL, Oostelijke Handelskade 44, 1019 BN Amsterdam | Aanvang: 20.30 uur

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vier dichtbundels, die in maart 2016 werden gebundeld in zijn verzameld werk, getiteld Ik noem dit poëzie. Ook maakte hij twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw (Echte mannen scheiden niet, 2012) en een met Ilja Leonard Pfeijffer (Duetten, 2016). Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Zijn roman Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en kreeg uitzinnige reacties. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld: Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige roman over een...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: