Zoeken
Poëzieworkshop (25 januari) met Erik Jan Harmens
Op 25 januari geeft Erik Jan Harmens in Amersfoort een poëzieworkshop op de Zin-poëziedag. Niet om gedichten te begrijpen want dat hóeft niet, maar om te kijken wat ze met ons doen. Er zijn beperkte plekken beschikbaar.

Poëzieworkshop (25 januari) met Erik Jan Harmens

Gepubliceerd op 14 december, 2018 om 00:00, aangepast op 21 december, 2018 om 00:00

Handleidingen, bijsluiters, verkeersborden, recepten: de hele dag door zijn er woorden die we moeten begrijpen. Vaak wordt dit ook nog gecheckt: 'Heb je het goed begrepen?' Gelukkig zijn er gedichten: die bestaan ook uit woorden, alleen hóef je ze niet te begrijpen. Het mag wel, maar soms vált er gewoon niets te snappen. Net als bij een liedje, dat je niet hoeft te doorgronden om mooi te kunnen vinden. Of net als de wind: die is er gewoon, wat je er verder ook van vindt.

Er is op zich niets ingewikkelds aan gedichten, iedereen kan ze lezen en er iets bij ervaren. Er zijn mensen die er heel gewichtig over doen, maar je kunt overal wel gewichtig over doen. Tijdens de Zin Poëziedag lezen we poëzie onder enthousiaste begeleiding van dichter, schrijver (Hallo muur, Door het licht) en Zin-columnist Erik Jan Harmens en praten we erover, zónder elke regel te ontleden. We gaan vooral ondervinden wat de lyriek met ons doet. Niet verstandelijk maar zintuigelijk! Wat voelen we, wat gebeurt er, wat roept een regel of woord bij ons op?

We gaan ook naar buiten, om inspiratie op te doen en zelf een gedicht te schrijven, dat we aan het einde van de dag aan elkaar voorlezen en met elkaar bespreken. De Zin Poëziedag is toegankelijk voor beginners en gevorderden, het wordt een onbegrijpelijk leuke dag.

KOM OOK!

Wat: poëzieworkshop met Erik Jan Harmens, inclusief lunch, borrel, koffie & thee
Wanneer: vrijdag 25 januari 2019, van 9.30 tot 17 uur (inloop v.a. 9 uur) Waar: Boeken Bonen & Blaadjes, Zuidsingel 67, Amersfoort
Hoeveel: maximaal 20 deelnemers. Wees er snel bij!
Kosten: € 85 per persoon. Daar zit alles bij in!
Aanmelden kan via de Zin-site
of bel naar 085-888 56 51 

Zin-workshops

De Zin-workshops kenmerken zich door een hoge kwaliteit en een kleine groep. Je leert en ervaart in korte tijd veel, en daarbovenop doe je nieuwe, waardevolle ontmoetingen op. Eerdere workshops (fotografie) waren snel uitverkocht en leverden veel enthousiaste reacties op bij de deelnemers.

Locatie

Boeken Bonen & Blaadjes is dé piek waar mensen, cultuur en lekkere koffie samenkomen, in een sfeervol pand in Amersfoort. U kunt hier ook uitstekend terecht voor een lunch, fijn glaasje wijn of een biertje! 'BiebBarista' Loet organi­seert in de avond geregeld gezellige evenementen.

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels, plus twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Hij publiceerde ook vijf romans. Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige vertelling over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit: Hans is kwijt. Erik Jan Harmens schrijft stukken over prikkels en verdoving...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: