Zoeken
Lebowski en DeFusie slaan handen ineen met ‘Het Verhaal’: online verhalen van nieuw talent
Vanaf het nieuwe culturele seizoen gaat Lebowski Publishers samenwerken met de redactie van online opinietijdschrift deFusie, om mede vorm te geven aan hun gewaardeerde platform voor fictieverhalen: ‘Het Verhaal’. 

Lebowski en DeFusie slaan handen ineen met ‘Het Verhaal’: online verhalen van nieuw talent

Gepubliceerd op 1 november, 2018 om 00:00, aangepast op 7 november, 2018 om 00:00

Nieuwe korte fictieverhalen van literair talent zullen om de week verschijnen op de site van deFusie, deFusie.net. Het eerste verhaal, ‘Flux’ van Jens Meijen, staat nu online.

DeFusie is een online opinietijdschrift waar jonge academici hun vakgebied koppelen aan actualiteiten, voor intellectuele alleseters die hun mening vormen op basis van vakkennis. DeFusie biedt een platform aan wetenschappers, filosofen en kunstenaars. Met 'Het Verhaal’ wil deFusie hun lezers een andere werkelijkheid bieden dan de gebruikelijke non-fictie. Daarnaast krijgen jonge schrijvers zo de kans om zich te ontwikkelen. Isa Altink neemt namens deFusie de redactie waar.

Voor Lebowski Publishers is de samenwerking een kans om kennis te maken met nieuwe schrijvers en eigen talentvolle schrijvers een platform te bieden, naast het al bestaande Lebowski Blog voor current affairs en de Talent Pool, een ontwikkelingstraject voor nieuwe schrijvers die werken aan longreads en debuten. DeFusie kan delen in de kennis van de betrokken redacteuren van Lebowski, Maaike Pleging en Saskia Veen. Nieuwe auteurs krijgen de kans om hun verhaal te laten redigeren tot de beste versie mogelijk en deze te delen met een groter publiek.

Ga hier naar ‘Het Verhaal’. Heb je zelf een goed kort verhaal van ongeveer 1500 woorden? Stuur dan een e-mail naar redactie@defusie.net.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: