Zoeken
Stem op 'Dagboek van een getuige' van Astrid Holleeder voor de NS Publieksprijs (en win)
Hoera! Astrid Holleeder is met Dagboek van een getuige genomineerd voor de NS Publieksprijs, de grootste publieksprijs van Nederland. Help Astrid aan de winst door op Dagboek van een getuige te stemmen als Boek van het Jaar, en maak o.a. kans op 52 weken lang, elke week in een boekwinkel een boek ter waarde van € 20,- kiezen plus een jaar lang gratis reizen met het 'NS Altijd Vrij 2e klas abonnement'!

Stem op 'Dagboek van een getuige' van Astrid Holleeder voor de NS Publieksprijs (en win)

Gepubliceerd op 24 oktober, 2018 om 00:00

[STEM HIER]

Stemmen kan t/m 21 november 2018. De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek wordt toegekend aan de titel die van het publiek de meeste stemmen krijgt.

Vorig jaar was Astrid Holleeder ook genomineerd, met Judas.

Over de NS Publieksprijs

De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek en de daaraan verbonden eretitel Boek van het Jaar heeft tot doel de lezer de mogelijkheid te geven een prijs toe te kennen aan zijn persoonlijke boekvoorkeur, om zo de betrokkenheid tussen lezer en boek te vergroten.

Het boek dat de meeste stemmen vergaart, mag zich voortaan Boek van het Jaar noemen. De schrijver ervan ontvangt een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van € 7.500,- en een NS Altijd Vrij 1e klas abonnement voor één jaar t.w.v.  € 6.420,-.

Over Dagboek van een getuige

Na het verpletterende - en megasuccesvolle - boek Judas, komt Astrid Holleeder nu met een verrassend intieme opvolger: Dagboek van een getuige. Waar Judas het verhaal is over de beslissing om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder, gaat Dagboek van een getuige over de consequenties van die ingrijpende beslissing. Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral: voor Astrid zelf?

Dagboek van een getuige geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets 'normaal' is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: niets is zonder risico. Of daar ooit verandering in komt, zal de toekomst leren. In 2018 vindt het proces tegen broer Willem plaats.

Dagboek van een getuige is een onthullend boek over hoe justitie met 'gewone' getuigen omgaat, en is het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zuster en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer: Astrid Holleeder.

[STEM HIER]

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: