Zoeken
Stem op 'Stromboli' van Saskia Noort voor de NS Publieksprijs (en win)
Hoera! Saskia Noort is met Stromboli genomineerd voor de NS Publieksprijs, de grootste publieksprijs van Nederland. Help Saskia aan de winst door op Stromboli te stemmen als Boek van het Jaar, en maak o.a. kans op 52 weken lang, elke week in een boekwinkel een boek ter waarde van € 20,- kiezen plus een jaar lang gratis reizen met het 'NS Altijd Vrij 2e klas abonnement'!

Stem op 'Stromboli' van Saskia Noort voor de NS Publieksprijs (en win)

Gepubliceerd op 24 oktober, 2018 om 00:00, aangepast op 15 april, 2022 om 10:50

[STEM HIER]

Stemmen kan t/m 21 november 2018. De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek wordt toegekend aan de titel die van het publiek de meeste stemmen krijgt.

Saskia Noort is voor de zesde keer genomineerd. In dit speciaal opgenomen filmpje bedankt ze haar lezers:

Over de NS Publieksprijs

De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek en de daaraan verbonden eretitel Boek van het Jaar heeft tot doel de lezer de mogelijkheid te geven een prijs toe te kennen aan zijn persoonlijke boekvoorkeur, om zo de betrokkenheid tussen lezer en boek te vergroten.

Het boek dat de meeste stemmen vergaart, mag zich voortaan Boek van het Jaar noemen. De schrijver ervan ontvangt een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van € 7.500,- en een NS Altijd Vrij 1e klas abonnement voor één jaar t.w.v.  € 6.420,-.

Over Stromboli

Honderdduizenden lezers genieten wekelijks van de column van het schrijversechtpaar Sara Zomer en Karel van Bohemen, waarin ze ogenschijnlijk openhartig verslag doen van hun gezinsleven. Maar achter de façade van hun bohemienbestaan ettert al jaren een dagelijks leven vol afgunst, wrok en zelfs geweld. Na weer een nachtelijke uitbarsting is het genoeg: Sara besluit Karel te verlaten.

Al snel komt Sara alleen te staan - niemand wil nog iets met haar te maken hebben. Om haar leven weer op de rails te krijgen boekt ze een retraite op het idyllische Italiaanse vulkaaneiland Stromboli. Onder leiding van een wereldvermaarde goeroe geeft ze zich met een bont gezelschap lotgenoten over aan rollenspellen en oefeningen die steeds een stap verder gaan.

Wat een nieuwe start had moeten worden, mondt uit in een afdaling naar regionen van haar verleden die ze het liefst verborgen had gehouden.

[STEM HIER]

Auteurs
Auteur: Saskia Noort

Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Van haar boeken werden 3,5 miljoen exemplaren verkocht. Haar werk werd in vijftien talen vertaald en werd bewerkt voor televisie, film en theater. Van haar achtste thriller Bonuskind werden ruim 200.000 exemplaren verkocht en het was tevens het bestverkochte spannende boek van 2020. In 2023 vierde Saskia Noort haar twintigjarig schrijverschap met het verschijnen van De nazaten, dat na de bestsellers De eetclub en Debet het sluitstuk is van dit spectaculaire drieluik.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: