Zoeken
Book of the Month Club - De wilde detectives - Roberto Bolaño
Op 1 juli verschijnt het nieuwe boek in de Lebowski Book of the Month Club-reeks: De wilde detectives van Roberto Bolaño. Dit ruim 500 pagina's tellende boek is goed voor de hele zomer: het is het boek voor zowel de maand juli als augustus. "Bij elke roman en elk gedicht van zijn hand krijg je het idee dat hij schrijft met zijn volledige inzet, dat er niets minder op het spel staat dan zijn hele leven" - aldus schrijver Joost de Vries.

Book of the Month Club - De wilde detectives - Roberto Bolaño

Gepubliceerd op 1 juli, 2015 om 00:00, aangepast op 8 juli, 2015 om 00:00

De wilde detectives vertelt het verhaal van twee hedendaagse don quichotes, de Mexicaanse dichters Arturo Belano en Ulises Lima, die met drugsdeals in hun levensonderhoud voorzien. Hun zoektocht naar een verdwenen dichter uit de vorige eeuw verandert in een tragikomische queeste die hen over de hele wereld en dwars door verschillende tijdvakken voert. Als ze uiteindelijk zelf spoorloos verdwijnen, haalt een kleurrijk gezelschap herinneringen aan hen op: mislukte schrijvers, geschifte kunstenaars, serveersters, misdadigers, architecten, hoertjes en neonazi’s.

De wilde detectives is een geestdriftige, wellustige, hoogst originele en ambitieuze roman waarin onze krankzinnige wereld en onze dwaze tijd aan ons voorbijtrekt.

Auteurs
Auteur: Roberto Bolano

Roberto Bolaño (1953-2003) is de superster van de Latijns-Amerikaanse literatuur: sinds zijn veelvuldig bekroonde roman De wrede detectives in 1998 verscheen, is zijn omvangrijke oeuvre alom geprezen. Met zijn meesterwerk 2666 trad Bolaño definitief toe tot de literaire canon. In november 2013 verscheen Naziliteratuur in de Amerika's.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: