Zoeken
Jilt Jorritsma genomineerd voor Joost Zwagerman Essayprijs 2018
Jilt Jorritsma, onderdeel van Lebowski's Talent Pool, is genomineerd voor de eerste Joost Zwagerman Essayprijs met zijn essay 'Onthoofd'.

Jilt Jorritsma genomineerd voor Joost Zwagerman Essayprijs 2018

Gepubliceerd op 3 oktober, 2018 om 00:00, aangepast op

Het idee voor zijn essay ontstond toen hij hoorde dat er beelden van Rodin gevonden waren in het puin van het World Trade Center in New York. Lees het essay op het Lebowski Blog.

Voor de eerste Joost Zwagerman Essayprijs zijn zeven essayisten genomineerd. De prijs, een initiatief van de Van Bijleveltstichting en de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, is bedoeld voor beginnende essayisten.

De jury, Barber van de Pol, Joost de Vries, Maria Vlaar en Aleid Truijens (voorzitter) koos uit 175 inzendingen de volgende essays:

Yousra Benfquih, ‘Over de serendipiteit van bananenbrood en sterrenstof’
Sjoerd van Hoorn, ‘De terugkeer van de kitsch’
Jilt Jorritsma, ‘Onthoofd’
Nicole Kaandorp, ‘Ik had eens twee meisjes’
Ianthe Mosselman, ‘Het einde van de brief’
Max Urai, ‘Stickin’ it to the man – Lessen van activistisch Nederland’
Hannah de Vries, ‘Het kermen van de bomen’

De winnaar wordt bekendgemaakt op zondag 18 november, de 55ste geboortedag van schrijver Joost Zwagerman  (1963 -2015) Die avond wordt de prijs uitgereikt, voorafgaand aan de Joost Zwagerman Lezing, in het TAQA Theater de Vest in Alkmaar.

In deze eerste Joost Zwagerman Lezing zal de Britse historicus Simon Schama verband leggen tussen literatuur en beeldende kunst. Het programma begint om 20.00 uur. Kaarten à  € 17,50, inclusief een consumptie, zijn verkrijgbaar via www.joostzwagermanlezing.nl.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: