Zoeken
Nieuw: In de ban van de ring van Kerry Howley
Deze week verschijnt bij Lebowski In de ban van de ring van Kerry Howley. Het boek, tevens haar debuut, verscheen bij de onafhankelijke uitgeverij Sarabande Books en werd in de Verenigde Staten een regelrechte bestseller. Het verscheen op talloze eindejaarslijsten. The Times recenseerde het als volgt: ‘Het meest bizarre en meest fascinerende boek dat ik dit jaar las. De precisie van Howleys proza doet denken aan Joan Didion of David Foster Wallace: ze schrijft alsof er geen afstand bestaat tussen haar en de wereld om haar heen.’ 

Nieuw: In de ban van de ring van Kerry Howley

Gepubliceerd op 18 juni, 2015 om 00:00, aangepast op

Fenomenologiestudente Kit dompelt zich drie jaar lang onder in het leven van twee professionele Mixed Martial Arts-vechters: de één een jonge belofte, de ander een journeyman. Op zoek naar de essentiële eigenschappen van de extatische ervaring – als beschreven in het werk van Schopenhauer en Nietzsche –, die ze ondergaat als ze voor het eerst toeschouwer is bij een gevecht, observeert ze de vechters terwijl ze zichzelf uithongeren, botten breken en hun families teleurstellen. Alles om de schamele amateurgevechten te ontstijgen en de achthoekige kooien van Las Vegas’ volgepakte arena’s te mogen betreden.

Auteurs
Auteur: Kerry Howley

Kerry Howley (1981) doceert Creative Writing aan de Universiteit van Tennessee. Haar debuut In de ban van de ring, verschenen bij de onafhankelijke uitgeverij Sarabande Books, werd in de Verenigde Staten een regelrechte bestseller en verscheen op talloze eindejaarslijsten. Howley woont samen met haar man en hun zoontje in Chattanooga, Tennessee.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: