Zoeken
Nieuw: de korte verhalen van Edith Pearlman
Deze week verschijnt bij Lebowski 'Honingdauw': een bundel met twintig korte verhalen van de hand van Edith Pearlman, die op 78-jarige leeftijd internationaal doorbrak en alom wordt beschouwd als een van de belangrijkste schrijvers van korte verhalen ter wereld. Het is haar eerste naar het Nederlands vertaalde bundel.

Nieuw: de korte verhalen van Edith Pearlman

Gepubliceerd op 8 juni, 2015 om 00:00, aangepast op 11 juni, 2015 om 00:00

In erudiet, poëtisch proza belicht Edith Pearlman de vluchtige momenten die de schoonheid van het leven weerspiegelen. Onder haar personages bevinden zich een kind met een bijzonder kleurrijke visie, een groep ontheemde Somalische vrouwen en een bezadigde leraar Latijn die wordt uitgenodigd om een lezing te geven over het mysterie van leven en dood. Pearlman kent elk van hen intiem, en geeft hun levens teder en empathisch vorm. Deze verhalen zijn de bekroning van een schitterende carrière, en tonen eens te meer dat Pearlman een meester in het genre is.

Honingdauw lovend ontvangen
10 juni verscheen een lovende viersterrenrecensie in de Vlaamse krant De Morgen. Sofie De Smyter zei over Honingdauw: ‘Pearlmans verhalen doen wat goede korte verhalen doen: met welgebouwde zinnen en scherpe opmerkingen komen ze over als uitgepuurde romans. In de twintig verhalen van haar vijfde bundel toont ze dat je geen kunstgrepenmoet uithalen om te scoren: gewoon is spectaculair genoeg.’ Het hele artikel lees je hier

Auteurs
Auteur: Edith Pearlman

Edith Pearlman (1936-2023) brak op 74-jarige leeftijd, tot kort daarvoor was ze voornamelijk een writer's writer, door bij het grote publiek. De afgelopen 40 jaar publiceerde ze vijf korteverhalenbundels: haar voorlaatste, Binocular Vision, won de National Book Critics Circle Award en de PEN/Malamud Award. Honingdauw is haar laatste bundel en werd lovend ontvangen.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: