Zoeken
Antoinette Beumer op shortlist Hebban Debuutprijs 2018
Sien Volders, Herien Wensink en Antoinette Beumer maken kans op de Hebban Debuutprijs 2018. Ze werden door een honderdkoppige lezersjury uit twaalf gegadigden genomineerd voor de shortlist. De Hebban Debuutprijs wordt uitgereikt tijdens een groot lezersevent in de Rotterdamse boekhandel Donner op zondag 30 september a.s.

Antoinette Beumer op shortlist Hebban Debuutprijs 2018

Gepubliceerd op 23 juli, 2018 om 00:00

Antoinette Beumer staat met Mijn vader is een vliegtuig op de shortlist.

 

Over Mijn vader is een vliegtuig:

Filmregisseur Antoinette Beumer (1962), bekend van producties als Soof en De gelukkige huisvrouw, debuteerde eerder dit jaar bij uitgeverij Lebowski met de, deels autobiografische, roman Mijn vader is een vliegtuig. Een verhaal dat veel parallellen heeft met haar eigen leven. Haar vader zat zelf ruim 30 jaar in een psychiatrische inrichting. Na de plotselinge dood van haar moeder wordt de 40-jarige Eva geconfronteerd met angst. Als ze op zoek gaat naar de oorsprong van deze gevoelens, komt ze erachter dat er hiaten in haar geheugen zijn. Op dit moment werkt Beumer zelf aan het scenario voor de verfilming van het boek. 

Meer weten over dit boek? We gingen met Antoinette langs bij de psychiatrische inrichting waar haar vader decennialang verbleef.

Over de Hebban Debuutprijs:

De Hebban Debuutprijs is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers en richt zich op literaire fictie en narratieve non-fictie. De drie debuten werden geselecteerd door een lezersjury bestaande uit zo’n honderd lezers. De twaalf genomineerde titels werden elk meer dan dertig keer gelezen. De shortlist wordt beoordeeld door een eindjury bestaande uit de redactieleden van Hebban: Daphne van Rijssel, Lindy de Jong, Soraya Vink, Debbie van der Zande en Martijn Lindeboom en boekverkopers: Nynke de Vries (Boekhandel Binnert Overdiep, Heereveen),Ingrid Davelaar (Boekhandel Van de Ven, Soest), Stijn Aarts (Boekhandel Bert van der Heijden, Uden), Anouk van der Zee (Boekhandel Bek, Boeken & Bijzonders, Veghel) en Gerben de Bruijn (Boekhandel Post Scriptum, Schiedam). Juryvoorzitter is Hebban-hoofdredacteur Sander Verheijen. 

Over Hebban Live

De winnaar van de Hebban Debuutprijs 2018 wordt bekend gemaakt tijdens Hebban Live, een groot lezersevent op 30 september bij Boekhandel Donner in Rotterdam. Naast de award ontvangt de winnaar een bedrag van € 2.500, promotie op Hebban ter waarde van € 2.500 en een campagne in samenwerking met Libris.

Naast de Hebban Debuutprijs worden ook de Hebban Clubprijzen voor beste boeken van het jaar bekend gemaakt. Er kan nog tot en met 5 augustus a.s. gestemd worden. 

Auteurs
Auteur: Antoinette Beumer

Antoinette Beumer (1962) is de regisseur van succesvolle films als De gelukkige huisvrouw, Loft, Jackie en Soof. Haar debuutroman Mijn vader is een vliegtuig, die werd genomineerd voor verschillende prijzen en is bekroond met de Hebban Debuutprijs, is nu verfilmd.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: