Zoeken
Expositie Icy & Sot vanaf 1 juni 2018 in het Moco Museum
1 juni opent van de Iraanse street artists ICY & SOT de expositie ICY & SOT – A Moment of Clarity in het Moco Museum. Het controversiële werk van de ‘Banksy van Iran’, dat in eigen land verboden is, zal niet onopgemerkt blijven voor de inwoners van de hoofdstad. De expositie zal - tezamen met de vaste Banksy collectie - ook de wanden van Villa Alsberg op het Museumplein sieren. Moco-founder Kim Logchies co-cureerde de expositie samen met Anna Nooshin.

Expositie Icy & Sot vanaf 1 juni 2018 in het Moco Museum

Gepubliceerd op 16 mei, 2018 om 00:00

Het creatieve duo ICY (1985) en SOT (1991) vroegen in 2012 asiel aan in Amerika, daarmee kregen ze de kans om de straten van Tabriz in Iran te verruilen voor het imposante Brooklyn, New York. Sinds 2006 hebben zij met hun gelaagde stencils bijgedragen aan de Iraanse en internationale street art cultuur. Belangrijkste thema’s in hun werk zijn het belang van mensenrechten, ecologische rechtvaardigheid en sociale en politieke problemen. Het meest recente werk van ICY & SOT heeft een sculpturaal en interveniërend karakter, vaak geïnspireerd door milieukwesties, maar ook door de ‘travel ban’, waar Iraniërs onder lijden. Het werk van de broers verschijnt internationaal op muren en in galeries in onder andere Iran, de VS, Nederland, Duitsland, China en Noorwegen.
 
ICY & SOT exposeerden al diverse malen in Nederland. In 2011 werd een aantal van hun werken getoond tijdens de Twente Biënnale en vond een solo-expositie plaats in de Chiellerie Gallery in Amsterdam onder de naam ‘ICY & SOT From Iran’ georganiseerd door Lebowski-uitgever Oscar van Gelderen en kunstagente Manuela Klerkx. In 2016 verscheen bij Lebowski Publishers de monografie Let Her Be Free.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: