Zoeken
Niets dan de nacht van John Williams - deel 4 in de Lebowski Bookclub Reeks
In mei verscheen Niets dan de nacht van John Williams als vierde deel in de Lebowski Bookclub.

Niets dan de nacht van John Williams - deel 4 in de Lebowski Bookclub Reeks

Gepubliceerd op 23 april, 2015 om 00:00, aangepast op 18 mei, 2015 om 00:00

Als kind was Arthur Maxley getuige van een gewelddadige gebeurtenis die zijn leven voorgoed zou tekenen. In Niets dan de nacht volgen we de inmiddels volwassen, eigenzinnige Arthur tijdens een veelbetekenende dag in zijn leven: de dag waarop hij zijn vader, die hij sinds die afschuwelijke nacht in zijn jeugd niet meer heeft gezien, zal ontmoeten. Het weerzien brengt Arthurs oude demonen weer tot leven.

John Williams was 26 toen zijn debuutroman Niets dan de nacht verscheen. In dit kleine, maar adembenemende verhaal onderzoekt Williams de impact van een vroeg-traumatische ervaring.

Met een voorwoord van Charles Shields - biograaf van Kurt Vonnegut en Harper Lee

Auteurs
Auteur: John Williams

John Edward Williams werd geboren op 29 augustus 1922, in Clarksville, Texas. Na een weinig opzienbarende schooltijd en baantjes bij verschillende kranten en radiostations, diende hij vanaf 1942 de luchtmacht. Hij was als sergeant tweeënhalf jaar lang gestationeerd in India en Birma. Enkele jaren na de oorlog schreef hij zich in op de Universiteit van Denver, waar hij in 1950 de titel Master of Arts behaalde. Tijdens deze periode werd zijn eerste roman Nothing But the Night gepubliceerd (1948), evenals zijn eerste dichtbundel, The Broken Landscape (1949). In de herfst van 1950 begon hij aan zijn doctorstitel (PhD) Engelse Literatuur aan de University of Missouri, waar hij ook...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: