Zoeken
Niets dan de nacht van John Williams - deel 4 in de Lebowski Bookclub Reeks
In mei verscheen Niets dan de nacht van John Williams als vierde deel in de Lebowski Bookclub.

Niets dan de nacht van John Williams - deel 4 in de Lebowski Bookclub Reeks

Gepubliceerd op 23 april, 2015 om 00:00, aangepast op 18 mei, 2015 om 00:00

Als kind was Arthur Maxley getuige van een gewelddadige gebeurtenis die zijn leven voorgoed zou tekenen. In Niets dan de nacht volgen we de inmiddels volwassen, eigenzinnige Arthur tijdens een veelbetekenende dag in zijn leven: de dag waarop hij zijn vader, die hij sinds die afschuwelijke nacht in zijn jeugd niet meer heeft gezien, zal ontmoeten. Het weerzien brengt Arthurs oude demonen weer tot leven.

John Williams was 26 toen zijn debuutroman Niets dan de nacht verscheen. In dit kleine, maar adembenemende verhaal onderzoekt Williams de impact van een vroeg-traumatische ervaring.

Met een voorwoord van Charles Shields - biograaf van Kurt Vonnegut en Harper Lee

Auteurs
Auteur: John Williams

John Edward Williams (1922-1994) schreef studieboeken, poëzie en vier romans, waaronder Butcher's Crossing (1960) en Stoner (1965). In 1950 begon Williams aan zijn doctorstitel Engelse Literatuur aan de University of Missouri. In 1955 werd hij aangesteld als hoofddocent creatief schrijven aan de University of Denver. Zijn romans bleven lang onopgemerkt door het grote publiek, maar verwierven na heruitgave van Stoner in 2006 internationale bekendheid.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: