Zoeken
True fiction: Lebowski op de Dag van het Fantastische Boek 2018
Zaterdag 14 april vindt in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord de Dag van het Fantastische Boek plaats, een literair festival met nadruk op fantasy, sciencefiction en horror. Van 14.00uur tot 15.00uur neemt Lebowski de IJzaal over met een programma rondom True fiction (formerly known as science fiction).

True fiction: Lebowski op de Dag van het Fantastische Boek 2018

Gepubliceerd op 9 april, 2018 om 00:00, aangepast op

Lebowski hartje Grounded SF. Eerder organiseerden we al een programma op de uitgeverij en op Lowlands rondom true fiction (formerly known as science fiction), zoals we  toekomstvoorspellende literatuur ook wel noemen. Aanstaande zaterdag reizen we af naar de Dag van het Fantastische Boek. Auteurs Jerry Goossens, Auke Hulst en Eddie van Dijk, en sf-blogger Marcia van der Zwan, komen aan het woord over de what if-romans die je volgens hen móet lezen. Hun pitches worden afgewisseld met fragmenten van de podcasts met what if-verhalen uit ons nieuwe magazine voor Grounded SF 2.3.74. Stoked!

Het volledige programma en kaartjes voor de Dag van het Fantastische Boek vind je op deze website.

Auteurs
Auteur: Ray Bradbury

Ray Bradbury (1920-2012) was een Amerikaans schrijver en beheerste een scala aan genres, van sciencefiction tot speculatieve fictie en van horror tot coming-of-age. Ook schreef hij film- en televisiescripts, voor onder meer de klassieke serie The Twilight Zone. Fahrenheit 451 is zijn belangrijkste boek.

Auteur: Jerry Goossens

Jerry Goossens (Amsterdam, 1965) is columnist bij o.a. AD, Utrechts Nieuwsblad en Grazia. Hij schrijft over muziek in Het Parool. Van zijn hand verschenen eerder de romans De lokroep van de mossel, De Siamese eenling en Vreeland. Verder publiceerde hij diverse columnbundels en was hij co-auteur van Het gejuich was massaal; punk in Nederland 1976-1982.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: