Zoeken
Astrid Holleeders 'Judas' gaat naar het theater
Astrid Holleeders bestseller Judas wordt nu ook omgezet in een theaterstuk. De psychologische theaterthriller wordt verteld vanuit het perspectief van vier vrouwen: Willem Holleeders twee zussen Astrid (Renée Fokker) en Sonja (Margo Dames), zijn moeder Stien (Trudy de Jong) en nichtje, de dochter van Astrid (Eva van de Wijdeven).

Astrid Holleeders 'Judas' gaat naar het theater

Gepubliceerd op 8 maart, 2018 om 00:00, aangepast op 9 maart, 2018 om 00:00

Willem Holleeder zelf wordt niet vertolkt op het toneel. Hoofdrolspeelster Fokker stelt dat zijn rol in dit geval ondergeschikt is aan de memoires van de betrokken vrouwen. Volgens de producent is het de bedoeling dat de voorstelling de beklemmende angst die Astrid en de andere vrouwen met zich meedragen voelbaar maakt. 

Astrid Holleeder is heel tevreden met de voorstellingen: „Ik zie heel erg uit naar de vorm waarin Johan Doesburg en Sophie Kassies mijn verhaal zullen gieten. Door te kiezen voor alleen vrouwenrollen benaderen ze het boek tot in de kern. Judas gaat over loyaliteit en verraad, en het theater leent zich bij uitstek als plek om die thema’s te verbeelden.”

Judas is een coproductie van Senf Theaterpartners, Jelle Kuiper Producties en Kik Productions. De regie ligt in handen van Johan Doesburg en Sofie Kassies is verantwoordelijk voor het script.

Het toneelstuk, dat vanaf 31 augustus te zien zal zijn, wordt de derde bewerking van het boek. Er zijn ook twee televisieseries in de maak van het verhaal van Holleeder; Amblin Television maakt een serie voor de Amerikaanse televisie en RTL bewerkt het boek tot een zesdelige serie voor Videoland. 

De voorstelling is na de zomer te zien op de podia van tientallen theaters in Nederland.

Lees ook dit artikel in De Telegraaf van John van den Heuvel en Eline Verburg.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: