Zoeken
Lebowski Publishers lanceert Engelstalig online magazine 2.3.74, met 'Grounded SF-verhalen' van Nederlandse en Vlaamse auteurs
Vandaag, 2 maart 2018, is het precies zesendertig jaar geleden dat Philip K. Dick overleed. Vandaag is het tevens de dag dat het Engelstalige tijdschrift 2.3.74 verschijnt: de titel is een hommage aan PKD, die in februari/maart 1974 definitief het licht zag. Het online tijdschrift is gratis, zoals al het goede in de wereld, en zal tweejaarlijks de stratosfeer ingestuurd worden.

Lebowski Publishers lanceert Engelstalig online magazine 2.3.74, met 'Grounded SF-verhalen' van Nederlandse en Vlaamse auteurs

Gepubliceerd op 2 maart, 2018 om 00:00

Het is tevens een eerste proeve van onze samenwerking met het Amerikaanse agentschap William Morris Agency: zij zullen het tijdschrift wereldwijd uitsturen naar uitgevers en redacteuren, en naar scenaristen, producenten en regisseurs in Hollywood. Daar is de appetit voor ‘Grounded SF’ groot: verhalen van Philip K. Dick worden aan de lopende band verfilmd (recent Blade Runner, door Denis Villeneuve en De man in het hoge kasteel, als serie op Amazon Prime), maar ook J.G. Ballard staat volop in de belangstelling: Hello America wordt door Ridley Scott tot serie bewerkt voor Netflix, en High-Rise was succesvol als film. Van Ray Bradbury wordt momenteel Fahrenheit 451 bewerkt tot serie voor HBO.

Deze week verscheen van de hand van Cathérine Ongenae een groot stuk in de Vlaamse krant De Morgen over visionaire literatuur, en daarin kwam onder meer de vraag aan bod: waar blijven de Nederlanders en Vlamingen?

Het antwoord is: hier, in dit tijdschrift, dat tevens als podcast verschijnt. Drie van de verhalen (van Hanna Bervoets, Jerry Goossens en Joost Vandecasteele) zijn in het Nederlands ingelezen door de auteurs en zijn vandaag te beluisteren. Ook de andere vier verhalen zijn al ingesproken en worden komende week online gezet.

Waar kunt u dit alles vinden? Om te beginnen hier: www.magazine2374.com. De podcasts vindt u op SoundCloud. 

Van het online tijdschrift hebben we ook, in een oplage van 200, een chapbook gedrukt. Deze zijn deels voor de auteurs bestemd, maar als u heel erg aandringt, bezorgen wij u een exemplaar.

Wij wensen u een behouden reis!

Oscar van Gelderen

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: